Україна та Польща хочуть відновити Великий шовковий шлях

Україна і Польща ініціюватимуть розбудову відгалужень в межах планованого транспортного коридору Via Carpathia.

Про це домовилися українські та польські парламентарі під час спільного засідання у Львові Комітету з питань транспорту Верховної Ради України та Комісії інфраструктури сейму Республіки Польща, передає ІА Дивись.info.

«Було напрацьовано питання щодо включення ще одного відгалуження від автобану через Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, з виходом на Одесу, що дасть можливість з’єднати польські порти Гданськ та Гдиня з портами України. Це відновлення Великого шовкового шляху для перевезення вантажів через Україну у напрямку Східної Азії та Китаю», - розповів голова Комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ярослав Дубневич.

«Via Carpathia це дорога від Салонік до Клайпеди. Україна має таке саме бачення необхідності цього проекту як і Польща. Якщо в нас буде спільна позиція то ми переконаємо Європарламент, щоб створити новий європейський коридор, який буде в цій транспортній мережі і який дасть нові можливості зв’язків між північчю і півднем Європи», - додав голова Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща Богдан Жоньца

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: