Львів співпрацюватиме з Міністерством інфраструктури над підвищенням безпеки доріг

Аби підвищити рівень безпеки, Міністерство інфраструктури та «Укравтодор» розпочали проект модернізації та підвищення безпеки дорожньої мережі.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Проект передбачає два компоненти, перший з яких – інфраструктурний. У його результаті сподіваються оновити українські стандарти проектування доріг та порядок їх ухвалення таким чином, аби вони відповідали міжнародним стандартам.

«Насправді інфраструктура – важливий елемент безпеки дорожнього руху. Ми можемо скільки завгодно навчати дітей правилам дорожнього руху, нагадувати водіям про обережність, проте без належної інфраструктури зменшення кількості ДТП не досягнути», – вважає Андрій Шевців, депутат Львівської міськради, співкоординатор кампанії «Львів – безпечне місто».

Другий компонент проекту – інформаційна кампанія «Зважай». За допомогою серії просвітницьких матеріалів водіям та пішоходам нагадуватимуть про безпеку та елементарне дотримання правил.

На реалізацію цього проекту Міністерство інфраструктури та «Укравтодор» отримають технічну підтримку від Європейського Інвестиційного Банку та Цільового фонду технічної підтримки Східного Партнерства. Крім того, консультанти передаватимуть міжнародний досвід органам та структурам, що працюють на покращення БДР в Україні.

З ініціативи кампанії «Львів – безпечне місто», Львів розпочинає співпрацю у рамках цього проекту. Аби підвищити рівень безпеки, містянам і надалі нагадуватимуть про безпеку дорожнього руху. Також активісти пропонуватимуть запровадити на державному рівні успішні міські ініціативи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: