У Рівному засуджено чоловіка, який агітував за створення «поліської народної республіки»

У Рівному вироком міського суду від 24 листопада засуджено чоловіка, який агітував за створення так званої «поліської народної республіки».

Про це інформує Уніан.

До кримінальної відповідальності притягнуто 20-річного жителя міста Рівне, який вчинив замах на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 15 ч.2 ст.110 КК України).
На стадії досудового розслідування він уклав з прокурором угоду про визнання винуватості в тому, що намагався розповсюдити серед жителів північних районів Рівненської області листівки із закликами до ліквідації Української державності та утворення на території України незалежного державного утворення так званої «поліської народної республіки», організації масових заворушень, а також розмістити триколор терористичної організації «донецька республіка» в одному із міст області.

Цей злочин не було доведено до кінця, оскільки у вересні 2016 року агітатора затримали оперативники контррозвідки органу безпеки, які вилучили листівки із сепаратистськими закликами та прапор.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України у Рівненській області під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Рівненський міський суд з урахуванням позиції державного обвинувача визнав рівнянина винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Водночас, враховуючи, що підсудний щиро розкаявся у вчиненому злочині та до кримінальної відповідальності притягується вперше, до нього судом застосовано ст. 75 КК України та звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном 2 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: