Януковичу не дозволили зробити заяву в суді. Допит не відбувся (оновлюється)

4084212-segodnya-vstupil-v-silu-zakon-dlya-suda

У Святошинському райсуді Києва розпочалося засідання, на якому мали допитати колишнього президента Віктора Януковича.

Через не прибуття до суду підозрюваних, суддя ухвалив рішення перенести сьогоднішнє засідання, допит так і не відбувся.

Як стало відомо, «Правий сектор» заблокував виїзд із Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мали вивезти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» для участі в засіданні в Святошинського районного суду Києва у справі про вбивства активістів Євромайдану. Київський осередок «Правого сектору» ще 24 листопада оголосив про наміри блокувати будівлю Лук'янівського СІЗО та закликав долучатися до акції.

 

Водночас, за словами журналістів, жоден із потерпілих у справі не приїхав на це засідання суду.

Тим часом Янукович заявив, що хоче, аби якнайшвидше була встановлена істина, а також захотів зробити заяву. Однак суддя йому не дозволив цього зробити. Цікаво, що Янукович вирішив виступити у Ростовському суді українською мовою. «Дякую за можливість висловити свою точку зору, перш за все - це моя власна ініціатива виступити свідком у цій справі, це моє власне рішення і я зацікавлений, щоб була встановлена істина в цій справі», - сказав він.

Наразі суддя оголосив перерву на 20 хвилин.

Стрім від Громадського можна подивитись тут.

Судове засідання відновилось після перерви. Зараз встановлюють зв'язок між судами в Києві та Ростові-на-Дону.

Наразі судді домовляються про те, аби перенести засідання на 28 листопада та організувати відеозв'язок між Києвом та Ростовом.

Засідання оголосили закритими. Засідання перенесли на 13.00 (за Києвом) 28 листопада. Янукович підтвердив свою участь у засідання 28 листопада.

У Правому секторі заявили, що організували блокування Лук'янівського СІЗО, тому що екс-беркутівців можуть відпустити відразу після допиту. Прес-секретар Правого сектора Артем Скоропадський Громадському радіо підтвердив цю версію. «На 100 відсотків ми нічого не можемо знати, але таке припущення є. Воно засноване на попередніх історіях протягом трьох років, коли ні один з убивць Евромайдана не був покараний», - заявив Скоропадський.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук: «Янукович вже достатньо спровокував крові та бід в Україні. МВС не буде брати участь у черговій провокації московської маріонетки і вступати у силовий конфлікт із протестувальниками. Тим більш, що точка зору і мотиви цих людей нам зрозумілі і багато у чому ми їх поділяємо, - написав Аваков. - Національна поліція та Нацгвардія забезпечать доставку підсудних у суд як тільки буде технічна можливість, і при цьому нам не будуть нав'язувати участь у провокації, яку розігрує екс-президент-втікач під диктовку країни-агресора».

Ми продовжуємо слідкувати за новинами й оновлювати інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: