Закон стимулює уникнення працевлаштування – директор Львівського центру зайнятості

Закон «Про зайнятість населення» прописаний для комфортного перебування в центрі зайнятості, отримання допомоги і уникнення працевлаштування.

Про це під час прес-конференції заявив директор Львівського обласного центру зайнятості  Василь Барилюк.

За його словами прописане у законодавстві поняття «підходяща робота»   дуже сильно звужує можливості працевлаштування.

«Для прикладу, працює людина в банківському середовищі  в Мостиськах, втратила роботу. Розуміємо, що в найближчі роки посади банкіра в Мостиськах не буде. А підходяща робота, це в межах району – закон так каже. Ця людина маючи високу  зарплату може спокійно перебувати на обліку цілий рік і отримувати чотири мінімальні зарплати. Це неправильно в теперішніх умовах. Багато людей, особливо з прикордонних районів, не поспішають офіційно працевлаштовуватися, тому що їм вигідно отримувати допомогу і ввозити сигарети через кордон. А має бути так - за два місяці не знайшли роботу за спеціальністю – шукаємо роботу економіста, без прив’язки до попередньої зарплати. Не знайшли за місяць – значить підходящою має бути будь-яка робота»  - пояснив Василь Барилюк.

«І найголовніший меседж стосується тих, хто хоче зараз звернутися до нас і просто перебувати на обліку і отримати допомогу. Ми вас розчаровуємо бо цього року тому що цього року з 42 681 працевлаштованих тільки 17 890 тисяч мали статус безробітного. Тобто людина приходить до нас, а ми відразу кажемо - «ми маємо для вас роботу». Є навіть скарги, я дуже радий, коли їх розглядаю, люди пишуть - «що вони собі дозволяють – я прийшла стати на біржу щоб отримати допомогу, а вони мені пропонують роботу». Допомогу ми виплачуємо тільки тоді коли в нас відсутня підходяща робота. І зараз 60% люди дістають роботу без отримання допомоги і кількість вакансій збільшується. Якщо хтось має утриманські настрої, або хоче в нас бути на обліку і тіньово працювати - це вже ситуація торішнього року», - заявив  Василь Барилюк.

Він розповів, що відповідні пропозиції до закону «Про працевлаштування населення» вже скеровані в міністерство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: