Три «рухи» Саакашвілі – чи доводить політик до кінця розпочату справу

586095

Днями екс-губернатор Одещини та колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі оголосив про створення нової партії в Україні – «Рух нових сил».

В Україні це вже другий «рух», створений за його ініціативи. Також у Грузії є партія, яку він очолює.

Детальніше про всі «рухи» грузинського політика.

Єдиний національний рух (Грузія)

Партія була заснована Саакашвілі у Грузії у жовтні 2001 року. Це реформаторська партія, що виступає за вступ до НАТО і ЄС і за відновлення контролю Тбілісі над теренами сепаратистських самопроголошених Абхазії і Південної Осетії.

Ідеологія поєднує політичний, економічний і культурний лібералізм з державним націоналізмом. До пріоритетів партії належать: покращення соціальної допомоги бідним, боротьба з корупцією і полегшення умов підприємництва.

У жовтні 2016 року партія Саакашвілі програла вибори до грузинського парламенту.

 

Всеукраїнський рух за очищення (Україна)

Політичний рух, анонсований Міхеїлом Саакашвілі 23 грудня 2015 року. Позиціонує себе як громадська коаліція, що ставить собі за мету оновити країну шляхом ліквідування причин корупції та зміни політичні еліти. Ставить собі за мету оновити країну, ліквідувавши причини корупції та змінивши корумповані політичні еліти.

Учасники Руху провели три Антикорупційні форуми – в Києві, Одесі та Харкові. Останній відбувся 18 січня 2016 року. Де серед виступаючих були народні депутати Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Дмитро Добродомов та співачка Руслана. Тоді ж було представлено Маніфест і програму «Руху за очищення».

Наразі Антикорупційний форум у Харкові був останнім. В інших великих містах України його не проводили.

 

Рух нових сил (Україна)

Про створення нової партії Саакашвілі заявив 19 листопада 2016 року.

«Наша мета – змінити владу в Україні у легітимний спосіб, адже зміни у будь-якому разі будуть, і мирний шлях перевиборів набагато кращий за будь-який державний переворот», - заявив екс-губренатор Одещини.

Сьогодні, 27 листопада у центрі Києва, біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, пройшов мітинг прихильників «Руху нових сил». За словами ЗМІ, у мітингу брали участь кілька сотень людей.

«Ми вимагаємо призначити нові позачергові вибори, з новим ЦВК, з новим законом про вибори», - заявив Саакашвілі під час мітингу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: