Ціна Батьківщини 200 доларів - бойовики

Поліцейські затримують бойовиків, які стояли у витоків окупації.

Повідомляє Головне Управління Національної поліції в Донецькій області на своїй сторінці у Facebook.

Шістьох бойовиків та їхніх пособників, які ховалися на території, підконтрольній Україні, викрили співробітники поліції Донеччини цього тижня.

Вік затриманих – від 26 до 60 років. Усі вони примкнули до терористів у 2014 році та брали участь у керованих агресором заходах, які призвели до окупації частини регіону.

Серед них – наркозалежний, раніше судимий за грабежі прихильник нацизму з Покровська. 32-річний чоловік діяв у складі групи таких саме маргіналів, накази яким віддавав куратор, поставлений бойовиками. Найманець з позивним «Нацист» чергував на блокпості на в’їзді у Покровськ з Дніпропетровщини – перевіряв увесь транспорт, який йшов в Донецьку область, «охороняв» незаконний референдум та брав участь у захопленні Красноармійського міськвідділу міліції.

Після цього він разом з іншими мешканцями Донеччини, яких використовували у якості «гарматного м’яса», повинен був виїхати до Слов’янська для участі у бойових діях, але через сильне алкогольне сп’яніння та страх бути вбитим не потрапив до ешелону. Поліцейські відшукали його у Мирнограді, де він ховався по орендованих квартирах.

У селищі Цукуриному затриманий 54-річний учасник незаконного збройного формування, який з липня по жовтень 2014 року здійснював контрольно-пропускний режим на блокпості, розташованому між Донецьком та Макіївкою.

Найманець на прізвисько «Олень» перевіряв документи громадян та транспорт. «Пішов у ДНР, щоб заробити гроші. Терористи обіцяли щодня виплачувати по 200 доларів», - каже підозрюваний.

Так і не дочекавшись грошей, він повернувся додому. Своїм знайомим та родичам розповів, що був на заробітках. Всі документи, які йому видали в «ДНР», знищив, аби назавжди порвати з фейковою республікою.

Двох краматорчан, 26 та 43 років, які у 2014 році «несли службу» на одному блокпості у селі Жовтневий, викрили співробітники Краматорського відділу поліції. До їх завдань входило виявлення та затримання громадян, які не підтримували ідеї фейкової республіки «ДНР».

Почувши про те, що скоро у місті розпочнуться активні бойові дії, 26-річний найманець з позивним «Чіпа» злякався та утік. Зловмисник переховувався в селах Олександрівського району і повернувся до Краматорська тільки на початку 2016 року.

Харчі та сигарети – за таку плату працював на терористів 60-річний житель Костянтинівки. На блокпості всередині міста він виконував функції регулювальника, а також приглядався до водіїв та пасажирів, вишукуючи проукраїнські налаштованих громадян.

Триває досудове розслідування у відношенні 33-річного мешканця села Парасковіївка Бахмутського району. Окрім того, що чоловік у 2014 році чергував на блокпості терористів, поліцейські зібрали докази його причетності до захоплення боєприпасів і зброї з військової вантажівки.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань», ч.1. ст. 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: