«Правий сектор» не блокуватиме виїзд беркутівців з СІЗО

Представники «Правого сектору» сьогодні не планують акцій біля Лук`янівського СІЗО, де утримуються екс-беркутівці, натомість підуть на засідання до Святошинського районного суду Києва.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» сказав прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський, відповідаючи на питання, чи «Правий сектор» сьогодні планує акції біля СІЗО або ж у іншому місці, передає УНІАН.

«Біля СІЗО ми сьогодні нічого не плануємо», – сказав Скоропадський.

Водночас він не виключив, що там можуть зібратися «інші громадські організації, які були минулого разу разом із нами».

«А ми уже підемо одразу до суду», – зауважив він.

Скоропадський додав, що «наше завдання було, одне із основних, - звернути увагу суспільства на цей процес». «Адже тихенько вже відпускають усіх цих «беркутів». Ми знаємо, що багато з них - хтось вже до Криму втік, хтось до Москви втік», – сказав прес-секретар.

Він пояснив, що до суду «Правий сектор» прибуде для того, аби «спостерігати» та частково «контролювати» процес.

Щодо відеодопиту екс-президента України Віктора Януковича, Скоропадський переконаний, що Янукович на процесі мав би виступати не свідком, а обвинуваченим. На уточнення, чи «Правий сектор» нині не стане на заваді доправленню екс-беркутівців до суду, прес-секретар сказав: «Нехай їх туди відвезуть, а там подивимося, як будуть розвиватися події».

Як повідомлялося, 25 листопада в Святошинському райсуді Києва в режимі відеоконференції був запланований допит колишнього президента Віктора Януковича по відеозв`язку із Ростова у справі 5 колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут». Після початку засідання в суді оголосили перерву, оскільки підсудних не доставили до суду: кілька десятків людей блокували виїзд екс-беркутівців з Лук`янівського СІЗО. Пізніше суд після перерви прийняв рішення перенести допит Януковича на сьогодні, 28 листопада.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: