У Польщі хочуть створити «електронні права»

230473f

З такою ініціативою виступило Міністерство цифрових технологій Польщі.

Міністерство цифрових технологій Польщі анонсувало пілотний проект, в рамках якого чиновники пропонують замінити пластикові права на управління і свідоцтво реєстрації транспортного засобу мобільним телефоном. Як повідомляє Polskie Radio з посиланням на міністра Анну Стрежінскую, так зване «мобільне при собі посвідчення особи» буде запущено навесні 2017 року, але повноцінно функціонувати даний сервіс почне ближче до кінця червня.

Під повноцінним функціонуванням польські чиновники мають на увазі заміну пластикового посвідчення особи зображенням на екрані мобільного телефону, а ось використовувати його в якості альтернативи носіння «прав» можна буде з жовтня 2017 року. До кінця 2017 року, перелік замінних документів повинен поповнитися свідоцтвом про реєстрацію автомобіля та страховим полісом. При цьому, якщо людина не бажає користуватися цим сервісом, він як і раніше зможе використовувати пластикові та паперові документи.

Щоб отримати електронний аналог своїх документів, громадянину потрібно буде назвати власне ім'я та особистий номер PESEL (аналог нашого ІПН), після чого на його мобільний номер прийде SMS-повідомлення з особистим кодом. Останній, у разі необхідності, можна буде показати поліцейському, а він, у свою чергу, зможе перевірити в спеціальній базі всю необхідну йому інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: