Закупівля ліків через ООН за два тижні зекономила українському бюджету 3 мільйони доларів

1371034441_na-sayt-30dc2073ac8b0713f8b5408297679

Закупівля ліків через Програму розвитку Організації Об`єднаних Націй (ПРООН) дозволила за два тижні заощадити 3 млн дол. бюджетних коштів.

Про це повідомила прес-служба ПРООН.

«Через кілька тижнів після початку закупівель ліків Програмою розвитку Організації Об`єднаних Націй за кошти державного бюджету 2016 року за укладеними угодами вже досягнуто економію у 3 мільйони доларів порівняно з цінами 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ПРООН започаткувала закупівельний цикл 2016 року дві тижні тому, коли з держбюджету було перераховано відповідні кошти на закупівлю ліків. Вже підписано угоди на суму понад 7,5 млн дол. з виробниками лікарських засобів для лікування хвороби Гоше і мукополісахаридозу. «Досягнуто зниження цін у межах від 25% до 40% для кожного лікарського засобу порівняно з цінами державних закупівель 2015 року», - йдеться в повідомленні. Поставки мають розпочатися наприкінці листопада.

Прес-служба повідомила, що досягнута економія дозволяє здійснити закупівлю додаткових ліків для пацієнтів з хворобою Гоше, таким чином забезпечивши терапію на більш тривалий період для поточних пацієнтів і можливість лікування нових пацієнтів.

У ПРООН відзначають, що на сьогодні досягнуто показника в 99,5% поставлених медикаментів у восьми напрямках закупівель за кошти державного бюджету 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: