Автоперевізникам самі обиратимуть маршрути для перевезення пасажирів

Міністерство інфраструктури має намір дозволити автоперевізникам самостійно вибирати маршрути для перевезення пасажирів.

Відповідна ініціатива міститься в проекті постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», опублікованому на сайті відомства.

Згідно з документом, перевізник бере на себе всю відповідальність за ризики, пов`язані з рентабельністю і організацією вибраного маршруту. Після вибору маршруту перевізник повинен отримати дозвіл, для чого необхідно подати комплект документів відповідному організатору, яким виступає компетентний державний орган.
Також документом передбачається ще один варіант запуску нового маршруту – він може бути відкритий з ініціативи організатора за результатами проведення публічного конкурсу.
«Основною метою ухвалення проекту постанови є приведення нормативно-правової бази у відповідність з нормами ЄС, а також лібералізація і дерегулювання ринку пасажироперевезень», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: