Садовий каже, що на території міста не може бути жодних полігонів

22a197203a19feea4dab3e0ae4bbfe17-png

Міський голова Львова прокоментував інформацію, яку поширюють в Інтернеті, щодо виділення землі під сортування сміття. Андрій Садовий зазначив, що на території міста не може бути жодних полігонів. Відтак, закликав мешканців не піддаватись на провокації.

Міський голова Львова прокоментував інформацію, яку поширюють в Інтернеті, щодо виділення землі під сортування сміття. Андрій Садовий зазначив, що на території міста не може бути жодних полігонів. Відтак, закликав мешканців не піддаватись на провокації, передає прес-служба ЛМР.

«Міська влада питаннями можливої сортувальної лінії не займається. І на сесії це питання ми не розглядаємо. Хтось збурює людей, що місто буде якісь ділянки давати під якийсь полігони. Хочу публічно заявити: на території міста не може бути жодних полігонів. Ми ніяку землю під сортувальні станції виділяти не будемо. Ми закріпляємо земельні ділянки за нашими комунальними підприємствами для обслуговування тих процесів, які вони мають. Тому мені боляче, коли я бачу, як в Інтернеті закликають всіх прийти проти Садового, виступити і не дозволити робити у Львові другі Грибовичі. Які Грибовичі? Люди, схаменіться. Вибори завтра? Комусь треба з політиків рейтинги накручувати? Зганяти людей, щоб просто обдурювати. Закон в першу чергу. Можна спокійно прийти до міської ради і отримати відповідь на будь-яке питання. Жодні станції сортування, жодні полігони на території міста сьогодні недопустимі. Хоче хтось робити бізнес – хай спочатку йде до людей, громадські обговорення, буде підтримка людей, будемо рухатись далі. Не треба піддаватись на провокації. Працюємо в штатному режимі», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також міський голова зазначив, що було кілька дзвінків у міську раду щодо оголошеного конкурсу купівлі земельної ділянки для розміщення сортувального комплексу та полігону. Однак, офіційних документів та пропозицій ніхто ще не подав.

«Є запитання, чи дійсно будете платити кошти, чи то реально. Люди придивляються. Думаю, що результат мав би бути позитивний, якщо не буде тиску на тих людей, які хочуть бути партнерами міста Львова. Конкретної, фіналізованої ділянки ще не подавали, але запитання є», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер міста Андрій Садовий під час брифінгу пояснив, що кошти, які місто використовує на компенсацію перевізникам витрат на вивезення сміття, є з тих коштів, які місто отримало від депозитів.

«Ми ще не маємо кінцевої суми по року, але наш порятунок – що ми вміло скористались послугами банку, і коли ми мали вільні залишки коштів, ми їх ставили на депозит, з тих депозитів ми отримали достатньо великі кошти і ці кошти пішли на покриття вивезення. Кожного дня треба орієнтовно 650 тонн сміття вивезти зі Львова. Якщо полігони навколо є заблоковані, якщо за позовом прокуратури суд прийняв рішення заборонити роботу по Грибовицькому полігону, ми маємо десь це сміття вивозити. Це збільшує кілометраж і перевізникам треба це компенсовувати, іншого варіанту нема, бо ніхто не хоче, щоб місто буле неохайне, місто має бути чисте, доглянуте. Ми вже 6 місяців живемо у сміттєвій блокаді і жодної підтримки від держави нема. Тільки вставляють палки в колеса. Вже півроку документи лежать у міністерстві регіональної політики щодо Європейського інвестиційного банку. Це би давно можна було прийняти рішення, щоб ми приступили до робіт по будівництву. Сумно, але це реалії нашого дня», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові, в промисловій зоні Рясне-2 запрацює сортувальна лінія сміття.

Компанія «Захід ресурс плюс» завезла та встановила обладнання для сортування сміття та буде готова приймати 20% твердих побутових відходів зі Львова вже найближчим часом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: