У Кременчуці створили муніципальну поліцію

У Кременчуці (Полтавська обл.) створено комунальне підприємство міської ради «Муніципальна поліція».

 

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на сесії міськради.
Міський голова Кременчука Віталій Малецький повідомив, що творцем «Муніципальної поліції» є міськрада. Метою діяльності підприємства є захист майна, забезпечення прав і законних інтересів суб`єктів господарювання і фізичних осіб, органів місцевого самоврядування.
«Нове підприємство охоронятиме школи, а також забезпечуватиме в межах визначених законодавством права членів територіальної громади у сфері благоустрою міста», - зазначив Малецький.
Всього в комунальному підприємстві кременчуцької міської ради «Муніципальна поліція» буде 44,5 штатних одиниці. Статутний фонд підприємства - 3,2 млн грн.
Міський голова зазначив, що подібні комунальні підприємства вже створені в Дніпрі, Одесі та інших містах.

Частина депутатів не підтримали ініціативу Малецкого щодо створення підприємства, заявивши, що дане питання не врегульоване на законодавчому рівні.
«Цей процес ще не узаконений. Є приклади, коли рішення влади про такі підприємства були скасовані. Можна створити комунальне підприємство з охорони шкіл, а не підміняти інспекторів з благоустрою або поліцію... Ми можемо зараз створити поліцію під мера, а потім треба буде створити і муніципальну прокуратуру», - сказала депутат Оксана Піддубна.
«Я пропоную не називати це підприємство поліцією, а вартою або по-іншому. Поліція це орган влади - патрульна поліція, управління поліції, але не комунальне підприємство», - сказала депутат Ганна Павленко.
Проте на підтримку створення цього комунального підприємства виступили інші депутати.
«Нам необхідно охороняти дітей у школах, в лікарнях пацієнтів. Необхідно, щоб патрулі ходили по вулиці і люди не боялися нічого. Якщо потрібно взяти зброю, то давайте створювати батальйони тероборони», - зазначив депутат Денис Терещенко.
«Наведіть порядок на вулиці. Давайте допомагати поліції і створимо таке підприємство, чим більше людей охоронятимуть порядок, тим краще», - сказав депутат Віталій Таценюк.
В результаті, більшість депутатів міськради підтримали рішення про створення комунального підприємства міськради «Муніципальна поліція».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: