Український екзоскелет, який допоможе паралізованим, переміг на конкурсі у США

2dacb7c78ea4b74f2369bfa01ab0737ea9a608c2

Український розробник Антон Головаченко переміг у престижному конкурсі Silicon Valley Robotics.

Перемогу 22-річному хлопцю приніс його пристрій UniExo, який допомагає рухатися людям з особливими потребами, за яке він отримав нагороду Robohub Reader's Pick.

У голосуванні на сайті конкурсу за винахідника проголосували майже 91% користувачів.

Екзоскелет UniExo дає можливість людям з особливими потребами повноцінно пересуватися без сторонньої допомоги. Пристрій можна застосовувати як для реабілітації після переломів, так і для реабілітації повністю паралізованої людини. Завдяки UniExo можна також збирати дані про реабілітацію, що важливо для роботи медиків.

Екзоскелет дуже простий у використанні. Приступити до його використання можна буквально за п'ять хвилин. Система автоматично адаптується під потреби кожної людини, забезпечуючи можливість пересування. Управляється екзоскелет UniExo за допомогою спеціального нейрошолома або нейробраслетів.

Ще одна перевага пристрою - його доступність. У світовій індустрії екзоскелетів лідирує біонічний костюм ReWalk, що дає можливість людям з серйозними ушкодженнями спини знову почати ходити. Але пристрій коштує близько 70 тис. доларів.

Вартість виробництва однієї частини екзоскелету UniExo від 4 до 15 тисяч доларів, включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори.

За останні кілька років розробка Антона отримала більше десятка українських і світових нагород і зупинятися наміру не має.

«Цю нагороду проект виграв, але конкурс на цьому не закінчується окремо від загального голосування роблять оцінку журі, яке присуджує додаткові нагороди і призи, які дадуть додаткові можливості», – написав розробник на своїй сторінці в фейсбуці.

За підсумками конкурсу назвуть також «найбільш перспективні нагороди для стартапів» від кластерів робототехніки і підприємницьких організацій з країн Близького Сходу, Північної Африки, Австралії і Новій Зеландії.

Джерело: update

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: