Зроблено в Україні: «Антонов» зібрав перший Ан-132

1479974981-9299

Завершена збірка першого легкого транспортного літака Ан-132. Передбачається, що ця машина зможе зацікавити західних покупців.

Авіакомпанія «Антонов» завершила зібрку першого легкого транспортного літака Ан-132. Про це повідомляє портал Defense Aerospace. Машина являє собою глибоку модернізацію радянського Ан-32, який отримав прізвисько «Оленка». Викотити новий літак планують в грудні 2016 року.

Відмінна особливість Ан-132 - дуже широке використання західної електроніки. Так, машина отримала бортове обладнання, розроблене американцями з Honeywell. На літаку встановлено два турбогвинтові канадських двигуна PW150A. Допомога в розробці українським інженерам надали експерти з Саудівської Аравії, тому проект іноді позиціонується як українсько-саудівський. Українська сторона відповідно до угоди побудує прототип, а також проведе льотні випробування нового літака. Їх початок заплановано вже на кінець цього року.

Вантажопідйомність нової машини становить 9200 кг. На борту можуть розміститися 46 десантників. Ще один варіант передбачає можливість розміщення 27 пацієнтів на носилках і двох медиків. Екіпаж машини - дві людини. Перегоночна дальність Ан-132 становить 4400 км, практична дальність з максимальним навантаженням - 1270 км. За сумою характеристик літак значно перевершує свого попередника - Ан-32.

Ан-32 виконав перший політ в 1976 році, а експлуатувати машину почали в 1984-му. За всі роки була побудована 361 одиниця. Ціна одного літака складає 15 мільйонів доларів.

Саудівська Аравія планує побудувати комплекс, який в майбутньому буде випускати Ан-132 і ряд інших літаків. Варто також сказати, що українські експерти розраховують на те, що нова машина зацікавить партнерів з країн Заходу. Схилити їх на користь вибору Ан-132 може широке використання на літаку західній апаратури. Крім цього, літак буде трохи дешевше своїх аналогів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: