Світ відзначає День сексу. Від якості сексуальних стосунків залежить загальний стан суспільства, — експертка

kartinka-lubov_06
Фото ілюстраційне

ІА Дивись.info звернулася по коментар до українського літератора Юрія Винничука, аби дізнатися, наскільки тема сексу розкрита у сучасній українській літературі та коли наше суспільство буде готове відверто говорити на цю пікантну тему.

30 листопада у світі відзначають Міжнародний день сексу. Ініціатива заснувати таке свято належить представникам ЮНЕСКО. Саме вони започаткували його у 2007 році. Загалом у цей день прийнято приділяти багато уваги питанням щодо самого сексу, сексуальності та усьому, що з цим пов’язано.

ІА Дивись.info звернулася по коментар до українського літератора Юрія Винничука, аби дізнатися, наскільки тема сексу розкрита у сучасній українській літературі та коли наше суспільство буде готове відверто говорити на цю пікантну тему та до сексологині і секс-коуча Олени Дорчі, яка стикається з питаннями сексуальних відносин чи не щодня у рамках свого фаху.

[dyvys_blockqoute text="У літературі повинно бути все. Мистецтво не повинно мати жодних обмежень." author=""]

Юрій Винничук зазначив, що українську літературу майже не читає. Принаймні, сучасну.

«Чи є там секс, чи немає, мене це не цікавить. Я класику читаю українську, забутих письменників. Тоді, звичайно, сексу не було».

Перевагу ж письменник надає зарубіжній літературі і каже: «Там секс процвітає всіма кольорами веселки».

«У літературі повинно бути все. Мистецтво не повинно мати жодних обмежень. Якщо якісь ханжі вважають, що чогось там не повинно бути, то вони просто хворі на голову. Вони не знають зарубіжної літератури, в якій всього дуже багато є і ніхто нічого не соромиться. Там описані такі речі, які б у декого з нас викликали б обурення. Наприклад, статеві стосунки між Артюром Рембо і Полем Верленом. Гомосексуальні стосунки Оскара Уайльда з його коханцями тощо».

На питання, коли ж українці будуть готові сприймати літературу з домішками сексу у тематиці, Юрій Винничук однозначно відповісти не зміг.

«Наше суспільство дрімуче, недовчене і доволі дике. Треба чекати. От молодь, яка є зараз, зможе це змінити. Поки що від неї нічого не залежить. Але з часом…».

Цю думку підтвердила і сексологиня Олена Дорчі. Експертка каже, що наше суспільство не говорить відверто і якісно про сексуальні взаємовідносини.

«Це свідчення того, що наше суспільство не зовсім освічене, воно хворе. Коли почнуть відверто і грамотно говорити про сексуальний розвиток, освіту тощо, тоді це буде ознакою того, що суспільство виліковується і йде по європейському і цивілізованому шляху розвитку», - зазначила вона.

[dyvys_blockqoute text="Сьогодні маємо таку невтішну статистику: по Україні на тисячу підлітків до 16 років припадає 200 абортів, а у Німеччині, Швеції – 3-4." author=""]

Поки що, на думку сексологині, ми маємо відголоски радянського періоду. За словами Олени Дорчі лише 2-3% людей в українському суспільстві дозріли до того, щоби якісно говорити про секс і покращувати своє життя.

«Я порівнюю Європу та Україну. Сьогодні маємо таку невтішну статистику: по Україні на тисячу підлітків до 16 років припадає 200 абортів, а у Німеччині, Швеції – 3-4. Бо там є сексуальна освіта. І держава ввела предмети у школі про статевий розвиток. Діти не повинні дізнаватися все з Інтернету,  де вони це бачать у збоченому вигляді».

Крім того, Олена Дорчі упевнена: від того, наскільки у людей все добре у сексуальних стосунках, залежить і загальний стан суспільства, і, як наслідок, позитивний ріст економіки, сприятливий клімат у політичних відносинах тощо.

«Наше суспільство схильне до депресії. Але є жінки (а як правило це жінки), які навіть у часи таких подій, які відбуваються у нас, прибігають і кажуть мені, що хочуть дізнатися про техніки фелляції. Не звертаючи увагу на те, чи стріляють на вулиці, чи депресія у нас, чи ні. Життя наше скоротечне. І хочеться його прожити якісно».

Загалом же експертка зауважує, що прийняття сексу в Україні змінюється дуже повільно, і припускає, що років за 20 ми зможемо відверто говорити на цю пікантну тему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: