Онищенко здійснював «закупку» голосів депутатів

Протягом останніх років депутат Олександр Онищенко, який сьогодні покинув країну, був одним з ключових посередників між президентом і парламентською залою, докуповуючи голоси, яких бракує.

Про це пише Страна.ua.

«Тут варто відзначити, що з самого початку функціонування нинішнього парламенту, президент і уряд зіткнулися з необхідністю домовлятися з депутатами. І хоча правляча коаліція складалася формально спочатку з 302 депутатів, а зараз – з 230 (за необхідних 226), в реальності ж майже під кожен знаковий законопроект або призначення на важливу посаду доводилося збирати голоси в ручному режимі. Особливо зараз, коли в коаліції залишилося всього дві фракції - БПП і Народний фронт, які ніколи не голосують в повному складі. Тим більше, що і НФ, і особливо БПП, не є однорідними фракціями. Для частини їхніх депутатів більш вагою наказ олігархічних груп, які за ними стоять, ніж власного партійно-фракційного начальства.

За відомостями опитаних парламентаріїв, протягом останніх років депутат Онищенко був одним з ключових посередників між президентом і парламентською залою, докуповуючи голоси, яких бракує. Саме тому його «свідчення» про механізм парламентської корупції становлять особливу суспільну важливість», – пише видання.

Натомість депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий уточнив: «Наскільки я знаю, Онищенко неодноразово своїм «кешем» закривав низку побажань президента, виконуючи роль комунікатора і фінансового посередника між АП і «Батьківщиною» Тимошенко в обмін на лояльність і преференції по відношенню до свого бізнесу. В тому числі Онищенко отримав для свого менеджера Ігоря Шевченка посаду міністра екології за квотою «Батьківщини» і погодив на Банковій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: