У Києві затримали суддю під час отримання хабара

У Києві суддя Київського апеляційного адміністративного суду за ухвалення рішення на користь третьої особи отримав хабар у 5 тисяч доларів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Так, щойно прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Служби безпеки України, які якісно задокументували факт вчинення тяжкого корупційного злочину, одразу ж після отримання неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь третьої особи в сумі 5 000 доларів США, на підставі ст. 208 КПК України затримано суддю Київського апеляційного адміністративного суду за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», – написав Холодницький.

Затриманому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

«Враховуючи тяжкість злочину, прокурорами САП готується клопотання до суду про обрання вказаному служителю Феміди запобіжного заходу у вигляді – тримання під вартою.

Прокурори САП та детективи НАБ України зорієнтовані на швидке завершення досудового слідства та скерування провадження до суду для розгляду по суті», – додав прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: