У Львові для прийомних батьків проведуть захід «Виховання. Досвід відповідальності»

Сьогодні, 1 грудня, під час заходу «Виховання. Досвід відповідальності» батьки вихователі та прийомні батьки зможуть отримати відповіді на назрілі питання від фахівців сфери охорони здоров’я, соціального захисту та психології.

«Важливим елементом якісного функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу є навчання прийомних батьків, батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу. Відповідно до Положення про дитячий будинок сімейного типу та Положення про прийомну сім’ю, прийомні батьки та батьки-вихователі один раз на два роки проходять спеціальне навчання. Проте, процес виховання дитини ставить нові виклики, це і забезпечення прав неповнолітніх і індивідуальні бесіди у сфері виховання, сексуальної обізнаності, культури, стосунків із однокласниками та інші, на які батьки не завжди знаходять відповіді. Організовуючи зустріч ми вивчили потребу, відповідно до неї сформували запит та запросили спеціалістів різного профілю. Сподіваюсь наші батьки отримають відповіді на всі назрілі питання та проблеми», - зазначила Оксана Рубай, директор Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

У роботі семінару розглядатимуться питання законодавчих засад соціального захисту та правового статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, захисту їх майнових та житлових прав, формування здорового способу життя через роз'яснення залежності сексуальності, шлюбу і батьківства від таких шкідливих звичок, як куріння, алкоголь, наркоманія, роль сім'ї для дитини підліткового віку, шляхи вирішення конфліктних ситуацій між батьками та дітьми тощо.

Окрім цього, у рамках заходу малеча з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу безкоштовно перегляне анімаційний мультфільм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: