У Львові презентуватимуть вироби, виготовлені молоддю з особливими потребами

dsc2-3804149e6485abbbb272ec2c7bc5d701

Завтра, 2 грудня, об 11:30 у холі IV корпусу НУ «Львівська Політехніка» (2 поверх) відбудеться унікальна виставка-продаж виробів, які власноруч виготовили користувачі «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» БФ «Карітас-Львів УГКЦ».

Виставка приурочена до Міжнародного дня осіб з інвалідністю, який відзначають щороку 3 грудня. Карітас Львова запрошує на відкриття виставки, передає прес-служба ЛМР.

«На виставці будуть представлені творчі роботи особливої молоді, які виготовляли впродовж трьох місяців під час арт-проекту. З 1 вересня у майстерні вирувала робота: шили ляльки-мотанки, м’які іграшки з наповнювачем – декоративні слоники. Вінцем творіння стали мальовані на склі ікони. Кожен обрав собі ікону до душі, саме ту, яка промовляла до нього. Робота була нелегка, вимагала неабиякого терпіння, уважності, вправності рук», - розповіли організатори.

Як зазначила Олена Башкіна, художник, викладач арт-проекту, праця з такими особами дуже вдячна, бо вона дає плоди. «Молодь з особливими потребами хоче працювати, потребує до себе уваги. Для них дуже важливо постійно тренувати моторику рук, пальців. Це позитивно впливає на психологічний стан, піднімається самооцінка, вони відчувають себе затребуваними у суспільстві», - розповіла Олена Башкіна.

Юля, користувачка проекту, відзначила, що найбільше їй сподобалось малювати ікони, хоч це дуже складна і відповідальна праця. Вона радіє з того, що їй вдалось намалювати свою ікону і мріє, щоб цю ікону хтось придбав. Тамарі теж сподобалось малювати ікони, хоч і не все вдавалось.

Керівник «Центру дозвілля та соціальної реабілітації молодих людей з особливими потребами» Марія Чучман вдячна за організацію виставки студенткам 4-го курсу Львівської Політехніки, майбутнім соціальним працівникам. Надалі виставки планують проводити частіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: