Україна повинна тиснути на західних партнерів, - Михайло Хміль

Україна сьогодні повинна зайняти більш активну та принципову позицію в стосунках із Заходом – вона мусить тиснути на західних партнерів для захисту своїх національних інтересів.

Про це заявив народний депутат України Михайло Хміль, - повідомляє прес-служба ЛОО партії «Народний Фронт».

За словами парламентаря, щоб протистояти планам Кремля потрібно розширювати санкційний тиск на Росію та домовлятись про більш дієву спільну протидію російській агресії.

«Поїздки Арсенія Яценюка до Вашингтона, Берліна та Брюселля, зустрічі із Байденом, Меркель, Туском та Шульцем,  - це потужна опція української дипломатії. Було домовлено про продовження санкцій проти Росії ще на півроку і про те, що вони діятимуть доти, поки РФ не відведе своїх військ з української території. Крім того, обговорювались питання завершення процедур ратифікації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також про фінансову допомогу на реформу державної служби», - розповів Михайло Хміль.

За його словами, настав час Україні самій тиснути на західних партнерів для захисту своїх ключових інтересів і захисту демократії в цілому.

«Народний фронт» буде і надалі докладати зусиль на всіх дипломатичних майданчиках, аби світ розумів Україну, не забував про Крим і дотримувався свого слова щодо безвізу та ратифікації угоди про Асоціацію з ЄС», - підсумував парламентар.

Нагадаємо, цими днями лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Брюсселі провів майже два десятки зустрічей з керівництвом Європейського Союзу. Основна тема, з якою виступив Яценюк, стосувалась безвізу.

«Україна виконала всі необхідні зобов'язання для того, щоб отримати від Європейського Союзу безвізовий режим. Юридичні тонкощі не повинні стояти на заваді принципів, обіцянок і наших спільних цінностей. А одна з ключових цінностей Європейського Союзу – це свобода пересування, свобода пересування без віз», - заявив він західним партнерам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: