Мінекології планує в середині грудня опублікувати проект стратегії поводження з відходами

Міністерство екології та природних ресурсів планує в середині грудня цього року представити проект стратегії поводження з відходами, у розробці проекту якої беруть участь консультанти Європейського банку реконструкції та розвитку і німецького товариства міжнародного розвитку GIZ.

Про це інформує Уніан.

Про це повідомив під час конференції начальник відділу поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами департаменту екологічної безпеки міністерства Олександр Семенець.
«10 грудня – це дата, коли розробники повинні надати міністерству текст анотованої структури проекту стратегії. Міністерство через деякий час, може через тиждень, опублікує цей текст. Орієнтовно в середині грудня ми публічно представимо проект стратегії», - сказав він.

Семенець наголосив, що після презентації проекту стратегії робоча група, яка складається з представників Мінекології, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та міжнародних консультантів, буде продовжувати роботу над її вдосконаленням.

За словами представника Мінекології, одним з базових принципів стратегії буде розширена відповідальність виробників упаковки, суть якої полягає, зокрема, у роздільному зборі сміття.

«Стратегію буде затверджено постановою Кабінету міністрів. Упродовж місяця-двох вона буде доопрацьовуватися і потім подаватися в уряд», - додав Семенець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: