Терпець урвався: Жовківський ветсанзавод таки закриють

15282062_1380409028690094_1762593051_n

Тимчасова комісія Жовківської районної ради буде рекомендувати закрити Жовківську філію ДП «Укрветсанзавод», оскільки підприємство і досі не запрацювало належним чином, а тваринні залишки продовжують просто розкладатися на території підприємства.

Тимчасова комісія Жовківської районної ради буде рекомендувати  закрити Жовківську філію ДП «Укрветсанзавод», оскільки підприємство і досі не запрацювало належним чином, а тваринні залишки продовжують просто розкладатися на території підприємства.

15281822_1380409112023419_1578248858_n

Сьогодні тимчасова комісія Жовківської районної ради разом із представниками МБО «Екологія-Право-Людина» прибули на підприємство, щоб пересвідчитись чи на підприємстві справді запрацювали котли, а також взяти проби грунтів для аналізу.

«Відібрали зразки грунтів для аналізу навколо ветсанзаводу. Пішли на завод, ніхто не сподівався, що ми прийдемо. Так, як і очікувалося, перший котел, з тих чотирьох, який запустили, пропрацював буквально кілька годин і зупинився. Стояло кілька мішків з готовою продукцією. Коли ми прийшли, їх почали відразу пересівати. Керівництво обіцяло, що підприємство працюватиме у три зміни, а насправді нічого не змінилося, а директорка каже, що нема сировини, хоча при нас прибула машина. Бачив, що кидають пір’я, нутрощі і жир. Більше нічого там переробляти не можна. Щоб переробляти туші свиней, потрібен спеціальний станок, якого на підприємстві також не виявилося. Той котел, що працює, мокрий, тому що зверху тече дах, який ніхто не полатав. Вода тече по електрощитовій, по проводці. Нема проекту на пуск і налагодження роботи по котлу, який переобладнали, самотужки поставили тени без дозволів тощо», – розповів голова комісії, депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

За його словами, фактично відбувся пробний пуск котла, намололи декілька мішків м’ясо-кісткового борошна і на тому все.

«Пацюки гонять вгодовані як коти. Так зване кагатування – все розтікається. На території по коліна болото, ніхто нічого не робить, повна антисанітарія. Ми вирішили завод цей закривати. Потім переводити його у комунальну власність – брати на баланс Жовківської районної ради. А тоді буде оголошений конкурс для інвесторів», – додав Ігор Муравський.

Відтак наступного тижня відбудеться засідання тимчасової комісії, яка передасть свої висновки і рекомендації екологічній комісії. Далі буде розгляд питання на сесії районної ради і звернення до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки.

Читайте також: Утилізаційна мафія, або Як стати мільйонером на відходах

«Згідно із чинним механізмом, від підприємства має відмовитися ДП «Укрветсанзавод» на наше прохання, щоб ми могли його взяти на свій баланс. У ДП кажуть, що не маю грошей, щоб привести все до ладу», – сказав Ігор Муравський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: