Львів'яни скаржаться на малу кількість спортивних майданчиків, мерія ж обіцяє збільшення вже у 2017-му (Фото)

3-08174008d436bd5d737e846986d91232
фото: ЛМР

Кілька днів тому у Львові офіційно розпочав працювати відновлений спортивний майданчик на вулиці Тернопільській, 13а. Зокрема, там влаштували нове освітлення поля, спортивні тренажери та нове покриття.

 

Окрім цього, мерія міста може похвалитися ще кількома об'єктами, де також проведено ряд робіт щодо осучаснення діючих спортивних майданчиків. Про це у розмові з кореспондентом ІА Дивись.info заявив начальник управління молоді, сім'ї та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Володимир Шнайдер.

фото: ЛМР, майданчик на вул. Тернопільскій

фото: ЛМР, майданчик на вул. Тернопільскій

фото: ЛМР

фото: ЛМР

«Я можу сказати у частині комунального підприємства «Спорт-ресурс», яке власне почало почало цього року облаштовувати спортивні майданчики. Ми маємо облаштований спортивний майданчик на вулиці Тернопільській, 13а. Це є штучна трава, тренажери. Ми маємо облаштований перший у місті майданчик для баскетболу з поліуретановим покриттям на вулиці Кастелівка, 8. Тобто це єрезинове покриття, вперше відкрите у вільному доступі. Також буде новий майданчик на вулиці Кошиця, 4 також зі штучною травою. На сьогодні там залишилося монтувати вуличні тренажери і здійснити благоустрій території. Також ведеться робота по спорудженню майданчика з покриттям з пластикових плит на вулиці Чорновола, 45. Там початкова стадія, тривають роботи по основі. Крім того, цього року у Львові появиться майданчик для стрітворкауту на Винниченка, 4 біля скейт-парку. Там уже все є вмонтовано тільки зараз будуть закріпляти перекладини. І у 98-ій школі також побудований майданчик спортивний з текстильних пластикових плит. Будь-які зовнішні речі, які ми робимо, ми долучаємо до цього людей з мікрорайонів. Наші об'єкти є публічні, ми не можемо собі дозволити їх робити, не залучаючи людей, які будуть ними користуватися», - розповів посадовець.

Проте львів'яни, хоча і бачать певні зміни, ситуацією з спортивними майданчиками не зовсім задоволені. Хтось обурюється на їхню відсутність, когось навпаки зачіпає вузька спрямованість того чи іншого об'єкту.

«Думаю, що не тільки баскетбольні чи гандбольні. Хоча гандбол у нас і розвивається. Повинні бути майданчики для різних видів спорту. В ідеалі майданчики повинні бути при кожній школі. Але цього далеко не має. Область більше розширюється, набагато. У багатьох селах і районах є спортивні універсальні майданчики. Місто тут явно відстає», - каже екс-очільник Сихівського УДЮМК (управління дитячо-юнацьких і молодіжних клубів – авт.) Володимир Холявінський.

У мерії ж переконують, знайомі чи не з усіма спортивними майданчиками, які потребують відновлення або ремонту. Однак усі роботи відбуваються поступово і в залежності від фінансування.

«Якщо ви спитаєте, чи є спортивні майданчики, які потребують відновлення, то я скажу однозначно, що так, є. Тому що, особливо у спальних мікрорайонах, коли ми заходимо у двір декількох будинків, ми можемо побачити спортивні зони, бо важко це назвати майданчиками, які були спроектовані і збудовані у часи здачі будинків. І вони є фізично та морально застарілими і потребують звичайно відновлення і створення чогось сучасного зі штучним покриттям», - запевняє посадовець.

За словами керівника профільного управління ЛМР, нині у місті є близько 400-от ділянок, де функціонують чи мали б функціонувати спортивні майданчики.

«У нас є схема розміщення дитячо-спортивних майданчиків на території міста Львова. Це є ухвала сесії, де у нас є близько 400-от ділянок, які відведені під об'єкти. І те, що робиться, робиться на тих ділянках, які відведені по цій схемі. Відповідно, якщо зараз затверджена ділянка, але на ній нічого немає, то в перспективі на ній може бути виключно дитячо-спортивний або спортивний майданчик. Тому у нас така практика, ми маємо місця, на які ми орієнтуємося при витрачанні бюджетних грошей і по тих ділянках ми рухаємося», - розповідає Володимир Шнайдер.

Відтак великі надії Вололимир Шнайдер покладає на 2017-ий рік. Загальний бюджет міста, за його словами, прописаний добре.

«У нас є затверджений загальний фонд бюджету міста Львова. Він є достатньо добрий, що дасть можливість не тільки виконувати на 100% усі програми, які вже були затверджені цього року та минулого року, але й дасть можливість запровадити нові програми у галузі спорту. Що стосується бюджету розвитку, то ми зараз працюємо над тим, щоби запрезентувати бачення, що з ключових речей потрібно зробити наступного року. Якщо говорити про спортивні речі, то, однозначно, це є продовження роботи над спортивним комплексом Кастелівка, 8, який треба зробити у місті. І візуальна концепція його вже є», - зазначає Шнайдер.

Ми поцікавилися тим, що ж передбачає ця концепція. За оприлюдненою інформацією, проектом пропонується облаштування території спорткомплексу із збереженням усіх наявних зон, а також створення відпочинкової зони з великими шахами, дитячим майданчиком, міні-футбольним майданчиком, тенісними кортами та баскетбольним майданчиком. Наступним кроком є виготовлення проектно-кошторисної документації та проходження державної експертизи, щоб вже у 2017 році можна було приступити до безпосередніх робіт.

kastelivka-1

фото: Facebook

Та і на цьому, каже Володимир Шнайдер, зупинятися не будуть. У планах -  новий скейт-парк на вулиці Винниченка та новий баскетбольний майданчик на вулиці Винниченка. Також це майданчик для петанку (один із різновидів традиційної англійської гри, мета якої -, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі – авт.) на вулиці Винниченка. А ще – відновлення майданчика на вулиці Чорноморській. У перспективі і ремонт майданчика на вулиці Марка Вовчка.

Але зрозуміти як львівські чиновники дбають за здоров'я нації можна буде лише після ухвалення бюджету розвитку і конкретних прикладів покращення спортивних об'єктів. Тобто у 2017-му. Наразі ж залишається лише чекати і вірити.

До слова, в Україні є кілька міст, де зосереджено чи не найбільше спортивних майданчиків. Зокрема, це столиця та Харків. У цих містах-мільйонниках найкомфортніші умови для заняття спортом.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: