На кордоні затримали контрабандиста меблів

15284028_1194611947294675_787312564403455955_n

Працівники митниці виявили приховані від митного контролю майже тонну меблів.

2 грудня громадянин України повертався з приватної поїздки з Польщі в Україну через пункт пропуску «Шегині – Медика» як водій автомобіля «RENAULT MASTER». Для перетину кордону обрав смугу руху спрощеного митного контролю «Зелений коридор». Разом з ним прямували п’ять пасажирів.

Під час візуального огляду транспортного засобу в митників виникла підозра, що в ньому є предмети або товари, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Автомобіль скерували для поглибленого огляду, де в багажному відділенні автомобіля митники виявили меблі та фурнітуру до них. Зокрема вішаки, полиці та шафи для взуття, стелажі, книжкові шафи, дзеркала, табуретки, кріплення, каркаси шаф, ліжка тощо. Загальна вага виявлених предметів – 916,1 кг, вартість предметів правопорушення – понад 75 тис. гривень.

У своєму поясненні громадянин визнав товар своєю власністю. При усному опитуванні зазначив, що громадяни, які їхали з ним, жодного стосунку до товару не мають.
Так, водій порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто переміщував через митний кордон України товар в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст.471 Митного кодексу України.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: