Україна увійшла в десятку головних експортерів озброєння в світі

Україна увійшла в десятку глобальних експортерів озброєння 2011-2015 рр.

Про це йдеться в прес-релізі щорічного рейтингу ста найбільших військово-промислових компаній світу Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI), передає Страна.ua.

Так, Україна посіла дев'яте місце світових експортерів озброєння з часткою 2,6%.

У рейтингу незмінно лідирує США (33%) і Росія (25%). Третє місце зайняв Китай (5,9%), випередивши французів (5,6%).

В цілому, європейські виробники озброєнь збільшили свою частку на ринку в 2015 році, серед яких домінують компанії США і Західної Європи. Обсяги збуту продукції західноєвропейських компаній після падіння в 2014 році зросли на 6,6% в 2015-му.

Аналітики назвали такі показники помітними для Західної Європи.

Так, в 2015 році зросли на 13% продажі шести французьких компаній і на 7,4% продажу трьох німецьких компаній, названих в рейтингу «Топ 100». Був відзначений і зростання продажів британських компаній на 2,8%.

За даними інституту, в цілому обсяги збуту найбільших виробників озброєнь в світі впали в 2015 році в порівнянні з попереднім роком на 0,6% і становлять $ 371 млрд.

Процес скорочення в обсягах реалізації спостерігається останні п'ять років, проте в останні роки падіння все більш і більш незначне. Тому в інституті не виключають, що уповільнення в падінні продажів і особливо за 2015 рік може означати зміни в тенденціях в бік зростання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: