Верховний суд Великої Британії розпочав розгляд справи щодо Brexit

Верховний суд Великої Британії у понеділок, 5 грудня, розпочав слухання справи, яка стосується процедури початку виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Про це повідомляє УНІАН.

Верховний суд повинен вирішити, чи має початку переговорів між Великою Британією та ЄС передувати схвалення з боку британського парламенту. Як повідомляється, слухання триватимуть чотири дні, а остаточний вердикт суду очікується у середині січня 2017 року.

Як відомо, 3 листопада Виcокий суд у Лондоні постановив, що очільниця уряду Великої Британії Тереза Мей повинна одержати згоду парламенту перед тим, як починати переговори щодо виходу країни зі складу ЄС. У відповідь уряд країни подав апеляцію на це рішення до Верховного суду та запевнив європейських партнерів, що ухвала Виcокого суду у Лондоні не вплине на процес виходу Великої Британії з ЄС, який Лондон обіцяє розпочати у березні 2017 року.

У разі, якщо уряд програє апеляцію і йому доведеться отримувати згоду парламенту, це може призвести до затримання початку переговорів, проте не зупинить вихід Британії з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: