«Плівки» Онищенка: оприлюднено перший запис депутата-утікача

74_main
Фото: Главком

Витання «Страна» опублікувало запис розмови Олександра Онищенка і Олеся Довгого, який, за словами, депутата-утікача був посередником між ним і президентом Порошенком вже після його від’їзду з країни.

Видання «Страна» опублікувало запис розмови Олександра Онищенка і Олеся Довгого, який, за словами, депутата-утікача був посередником між ним і президентом Порошенком вже після його від’їзду з країни.

Депутат Довгий - член парламентської групи «Воля народу», до якої також входить і Онищенко. «Перший раз як парламентер Олесь прилетів до мене на зустріч до Італії. Я попросив, щоб він розписав кошторис - скільки грошей я віддав за 2,5 роки Порошенку, скільки мені пред'являють і як нам звести бюджет. Я підрахував і вийшло близько $ 50 млн, які мені заборгував Порошенко. Довгий сказав, що все доповість Першому і повернеться з пропозицією», - розповідає Онищенко «Стране».

Друга зустріч відбулася в Лондоні. І цього разу Онищенко її записав за допомогою послуг британських детективів, які організували аудіо і відеофіксацію розмови.

«Суть розмови зводиться до зустрічної пропозиції: Довгий від імені влади пропонує, щоб всю відповідальність у кримінальній справі взяла на себе моя мати (Інеса Кадирова - проходить у справі як глава газової схеми в результаті якої, державі, за версією слідства, було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. - ред.). Плюс до цього я повинен був заплатити в бюджет велику суму при укладенні угоди зі слідством. Разом з тим, за домовленостями, вони повинні були випустити під домашній арешт Валерія Пісного (колишній партнер Онищенка, один з головних фігурантів «газової справи», - ред.).

На аудіозаписі співрозмовники згадують ім'я якогось Михайла. За словами Онищенко, мова йде про журналіста Михайла Подоляка, який свого часу працював у нього піар-менеджером, а після втечі нардепа виступив комунікатором з людьми Порошенка. Трохи пізніше сам Порошенко, як заявляє Онищенко, визначив переговорником Олеся Довгого. Як випливає з аудіорозмови, на зустрічі Довгий також визначає наступного переговірника, якого називає «другом» Олександра Грановського і в аудіозаписі називає його «ця людина».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: