У Львівській міськраді вивчали конфліктну ситуацію навколо ДНЗ №42

Комісія гуманітарної політики провела виїзне засідання у двох дошкільних навчальних закладах Львова.

Комісія гуманітарної політики вивчала конфліктну ситуацію навколо ДНЗ №42.

Зі слів голови комісії Тетяни Іванів, на розгляд комісії надійшла ухвала про надання Львівському ДНЗ яслам-садку №21 Львівської міської ради в оренду нежитлових приміщень на вул. Сміливих, 26. Проте це рішення оскаржує адміністрація і батьки садочку №42, який розміщується за цією адресою, передає інформаційний портал депутатів ЛМР.

«У садочку №42 звільнилась частина приміщень після завершення оренди приватної школи. Тому, у зв’язку із гострою потребою місць у садочках, розглядається пропозиція надання цих приміщень іншому ДНЗ. На сьогоднішній день ми ще вивчаємо це питання, і коли отримаємо від виконавчих органів додаткові документи, зможемо винести рішення».

Як розповіла Тетяна Іванів, члени комісії ознайомились із матеріальним забезпеченням, відвідуванням діток в обох садочках. За інформацією депутата, залишились неохопленими навчанням у ДНЗ №21 дітки раннього віку – 50 осіб, молодшої групи – 23, середньої – 4, старшої – 1. Натомість в ДНЗ №42 – діти раннього віку – 10, молодшої групи – 12, середньої – 3, старшої – 2.

На думку члена комісії Ігоря Стояновського, депутати будуть керуватись не інтересами адміністрації одного чи іншого садочку, а насамперед інтересами мешканців Львова.

«Нашою метою є вирішення питання, щоб всі діти мешканців Львова мали доступ до якісних навчальних закладів. Є велика кількість дітей, які через брак місць не можуть потрапити до садочків. Тому ми повинні виходити з інтересів дітей. Сподіваюсь, що ми приймемо мудре рішення, щоб ДНЗ розвивались. Це є комунальне майно, воно фінансується коштами платників податків міста Львова. Збільшення кількості місць у ДНЗ, відновлення садочків – це і є пріоритетом Львова».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: