В Україні лютує грип H2N2 «Гонконг»

На сьогодні в столиці та по всій Україні фіксується максимальна циркуляція нового для України грипу H2N2 «Гонконг», який найбільше вражає дітей та літніх людей.

Про розповів виконувач обов’язків начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, передає УНН.

«Максимально циркулює на сьогоднішній день у місті Києві і по всій Україні, як і прогнозувалося, новий вірус грипу А «Гонконг» H2N2, з яким жодного разу не зустрічались ні кияни, ні українці взагалі. Ми фіксуємо максимальну циркуляцію даного штаму, ще є вірус грипу В, вірус грипу H1N1, але його найбільше. Там звичайні симптоми як і при іншому грипі, але група ризику для даного грипу це діти до 3 років, перш за все до одного року та літні люди старше 65 років», – зазначив О.Рубан.

За його словами, ситуація на сьогоднішній день щоденно моніториться і можна сказати, що за минулий тиждень зафіксовано перевищення епідпорогу в місті Києві лише на 4%.

«Що стосується показників захворюваності, то щодня реєструється від 6 до тисяч захворілих грипом та ГРВІ і це повністю відповідає сезонним показникам, але є негативні показники – збільшення захворюваності серед організованих колективів. Це дитячі колективи – дошкільні заклади, школи, ліцеї і там іде підвищення рівня захворюваності, тому необхідно впроваджувати окремі по групам обмежувальні заходи саме в школах та закладах освіти», - сказав він.

Він зокрема додав, що по місту Києву найбільші показники захворюваності серед дитячого населення до 14 років по Дніпровському, Дарницькому, Деснянському районам, де найбільша кількість організованих колективів, тобто шкіл.

«Владою Києва впроваджено з понеділка щоденний моніторинг стану здоров'я, які знаходяться в школах, щоденний моніторинг за температурним режимом в загальноосвітніх закладах, а також при виявленні хворих дітей їх ізолюють та при необхідності надають медичну допомогу. Що стосується глобальних обмежувальних заходів у місті Києві по всім організованим колективам, то про це на сьогоднішній день зарано говорити, тому що показників таких немає», - розповів він.

Лікар також порекомендував не спілкуватись з хворими людьми і не перебувати хворому в колективах, крім того має бути відповідальність адміністрації організованих колективів – перш за все недопущення хворих на роботу, або на навчання.

По-друге, це проведення температурного режиму в приміщеннях без переохолодження і перегріву, це дотримання респіраторного етикету, гігієни – миття рук, обличчя і використання маски.

Крім того, можна ще вакцинуватися, бо немає ще епідемії в Києві і вакцина є.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: