Активісти у Здолбунові блокували вагони з білоруськими лісоматеріалами (Документ)

2016-12-02_05-00-45-jpg-pagespeed-ce-fpdwpd5zqy

У «Львівській залізниці» повідомили активісти «Радикальної партії» блокували транзитні вагони із лісоматеріалами із Республіки Білорусь, які прямували до Румунії.

У «Львівській залізниці» повідомили, що активісти «Радикальної партії» блокували транзитні вагони із лісоматеріалами із Республіки Білорусь, які прямували до Румунії.

1 грудня на станції Здолбунів активісти Радикальної партії намагались перешкодити руху вагонів, які за словами Ігоря Мосійчука: «в обхід нашого мораторію контрабандним шляхом намагаються вивезти за кордон…».

Було зупинено 47 вагонів із яких 46 відправлені з станцій Білоруської залізниці (Республіка Білорусь) з призначенням до Румунії, що слідували в режимі транзиту по території України.

Із 47 зупинених вагонів 1 відправленний зі станції Малин Південно-Західної залізниці із вантажем, згідно перевізних документів, «Древесина топливная в виде бревен, колод, сучьев, вязанок хвороста».

На підтвердження, «Львівська залізниця» оприлюднила документи із відповідними печатками контролюючих органів України.

15401069_1717262795258339_1030067762880080584_n

У прес-службі наголошують, що відправник отримує усі дозвільні документи на вивіз за межі митної території  України від контролюючих органів України до моменту прийняття вагонів до перевезення залізницею.

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» при здійсненні міжнародних перевезень вантажів, як перевізник, керується Угодою про міжнародне залізничне вантажне сполучення (СМГС). Стаття 22 СМГС регламентує, що перевізник не зобов’язаний перевіряти правильність та достатність супровідних документів, прикладених відправником до накладної, а  стаття 16 СМГС встановлює, що відправник забезпечує правильність відомостей, вказаних у накладній і несе відповідальність за вказану ним інформацію.

Встановлення належності лісової продукції на відповідність до конкретної характеристики Української класифікації товарів зовнішньо-економічної діяльності (УКТЗЕД) не входить до компетенції працівників залізниці, а тому вони керуються дозвільними документами наданими відправниками, які  видані відповідними контролюючими органами України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: