Бойовик в Одесі: поліція стріляла в озброєних грабіжників (Відео)

pm297image005

Під час спроби перевірити документи осіб, схожих на розшукуваних грабіжників, водій автомобіля, на якому вони пересувалися, скоїв наїзд на поліцейських. Двоє працівників карного розшуку отримали тілесні ушкодження. У результаті, як крайню міру, для зупинки транспортного засобу правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю.

5 грудня на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що біля ТЦ «Нова Лінія», розташованого на автодорозі «Одеса-Мелітополь», невідомі, які пересувалися на автомобілі «БМВ» сріблястого кольору, намагалися відібрати сумку у жінки, погрожуючи їй предметом, схожим на пістолет, повідомляє Відділ комунікації поліції Одеської області.

Отримавши повідомлення, оперативний черговий орієнтував на пошуки зловмисників весь особовий склад поліції Одеської області. У результаті вже за півгодини оперативники Управління карного розшуку спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД помітили на вул. Балківській вказаний в орієнтуванні автомобіль. В салоні знаходились особи, за описом схожі на нападників.

З метою їх перевірки на причетність до вчиненого злочину, поліцейські заблокували рух даного транспортного засобу службовим автомобілем, запропонувавши водію та пасажирам вийти й пред’явити документи. Однак водій не підкорився законній вимозі працівників поліції та на високій швидкості почав рух автомобілем вбік поліцейських, чим створив загрозу їх життю та здоров’ю. У результаті протиправних дій водія двоє працівників карного розшуку отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У зв’язку з цим, згідно вимог ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу.

Здійснивши кілька пострілів по колесам вказаного автомобіля, поліцейським вдалося його зупинити й затримати водія та двох пасажирів. Ними виявилися вихідці з однієї з країн пострадянського простору віком 38, 28 та 40 років.

При поверхневому огляді у одного з затриманих поліцейські виявили та вилучили пістолет «ПМ», сім патронів калібру 9 мм та 5 г марихуани, у його подільника – пістолет «Сталкер» з сімома патронами в магазині та 5 грамів марихуани.

Затримані перевіряються на причетність до інших подібних злочинів. На теперішній час вони вже обґрунтовано підозрюються у вчиненні низки розбоїв та грабежів, а також стрілянини біля Київського суду м. Одеси. Крім цього, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Розслідування триває.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: