Чехія надасть Україні допомогу у модернізації системи контролю якості освіти

Міністерство освіти і науки України наступного року співпрацюватиме з чеськими партнерами у сфері модернізації мережі Державної інспекції навчальних закладів (ДІНЗ), зокрема, буде надано методичну та консультаційну допомогу.

Як повідомили у прес-службі МОН, про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України Лілії Гриневич із заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Якубом Дюрром.

В рамках зустрічі було обговорено результати впровадження спільної українсько-чеської програми «Модернізація державної системи освіти в Україні», а також пропозиції щодо продовження співпраці наступного року.

«Причина, з якої ми сьогодні перебуваємо тут, в МОН України, з позиції Чеської Республіки чітка і зрозуміла. Після Революції гідності та подій 2014 року ми обрали собі саме сферу освіти як основний напрямок допомоги Україні. Ми вирішили, що найбільш ефективною та практичною допомогою буде передача досвіду та виділення фінансових засобів Україні для демократизації та збільшення прозорості освіти», – зазначив Дюрр.

За його словами, під час сьогоднішньої зустрічі сторони обговорили подальші пріоритети співпраці, серед яких головними стали питання стосовно підвищення якості освіти. Конкретні ж напрями та проекти будуть визначені протягом найближчого часу за участі МОН України, посольства Чеської Республіки в Україні й Чеського агентства з розвитку та затверджені чеським урядом на початку 2017 року.

Програма «Модернізація державної системи освіти в Україні» була затверджена чеським урядом у 2014 році та розрахована на реалізацію протягом 2015-2016 років. Її загальний бюджет складає близько 2 млн євро (майже 57 млн грн).

Наразі реалізовано 5 проектів: надання технічної допомоги переміщеним закладам та установам освіти; підтримка впровадження освітніх реформ в Україні; передача кращого досвіду управління навчальним закладом та міжнародного співробітництва для Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди; навчальна програма з підтримки розвитку університетського самоврядування та міжнародної мобільності в університетах України; підтримка гармонізації аграрних університетів відповідно до Болонських принципів простору вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: