Про надання українського громадянства клопотав Порошенко, – Новинський (фото)

20161208114618_img_1479-01

Сьогодні Верховна Рада розглядає питання позбавлення депутатської недоторканності депутата Вадима Новинського, якого звинувачують у кримінальному злочині.

Генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу з трибуни у парламенті заявив, що слідство встановило, що Вадим Новинський відповідальний за незаконне утримання і обмеження пересування митрополита Олександра Драбинка, особистого секретаря митрополита Київського і всієї України Володимира, предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Мета, яку переслідував Новинський, за словами генпрокурора, – це чинення тиску на митрополита Володимира і заміна його іншою людиною, угодною тодішньому президенту Віктору Януковичу.

Натомість Вадим Новинський усі звинувачення заперечує, зокрема й щодо того, що йому незаконно було надане громадянство України. Як доказ він продемонстрував документ, згідно із яким, про надання громадянства перед Януковичем клопотав особисто нинішній президент Петро Порошенко.

«У поданні Генеральної прокуратури написано, що Янукович, задумавши свій злочинний план, надав мені громадянство. То я хочу сказати генеральному прокурору, щоб він це знав: підставою для надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова – Петра Олексійовича Порошенка», – заявив Новинський.

Нагадаємо, Вадим Новинський отримав українське громадянство 29 травня 2012 року як особа, яка має визначні заслуги перед Україною.

Крім того, депутат заявив, що насправді допомагав Олександру Драбинку на прохання митрополита Володимира. А всі закиди Новинський назвав політичним тиском.

Можливість висловитися з приводу позбавлення недоторканності Новинського отримали всі парламентські фракції, більшість з яких виступили на підтримку цього рішення. А представник «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив, що це рішення для їхньої фракції є ключовим.

Нагадаємо, минулого вівторка фракція «Самопомочі» покинула сесійний зал. Олег Березюк заявив, що вони повернуться до парламенту тоді, коли буде вирішено питання із зняттям недоторканності з Вадима Новинського.

Фото Юлії СІВАКОВОЇ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: