Скандал у мережі: чи існує «Перша львівська хвойдарня» насправді?

41e099532f

Днями Мережу сколихнули повідомлення про ніби-то новий заклад, який з’явився у центрі Львова — «Першу львівську хвойдарню». Когось із користувачів обурило таке повідомлення, когось навпаки зацікавило. Та чи існує цей заклад насправді? Зрештою, окрім як згадок у соціальних мережах, він більше ніде не фігурує.

Інформацію про скандальну концепцію «Хвойдарні» поширили десятки місцевих та загальноукраїнських ЗМІ, тему активно обговорюють у соціальних мережах та на форумах.

За інформацією, яка гуляє і Інтернеті, «Перша львівська хвойдарня» відкрилася 19 листопада просто на площі Ринок. При цьому, як анонсували користувачі сторінки, це була «закрита вечірка для представників львівського бомонду та політичної еліти».

snip_20161208133246

Здавалося б, нічого дивного. Черговий провокативний заклад на теренах Львова. Але. Фото з відкриття вечірки у Мережі так і не з’явилися. Точну адресу закладу і досі ніхто з імовірних відвідувачів не «злив» в Інтернет. Згадки ж, які існують про «Хвойдарню», нині виглядають як дописи у Фейсбуці чи Інстаграмі з фотографією меню закладу.

Нині львів’яни та гості міста пов’язують заклад з уже відомим холдингом «!Fest», якому належать «Мазох кафе», «Криївка» та інші концептуальні заклади. Утім, у прес-службі холдингу ІА Дивись.info не підтвердили інформацію про те, що «Перша львівська хвойдарня» пов’язана з «!Festом».

Журналісти агенції також намагалися зв’язатися телефоном, який вказаний на Фейсбук сторінці закладу. Хтось слухавку підняв, але мовчав. ІА Дивись.info також написала повідомлення у Фейсбуці на сторінку закладу. Воно поки що залишилося без відповіді. Ми також пройшлися площею Ринок у намаганнях знайти «Хвойдарню», але пошуки не дали результатів.

Немає дописів про новий заклад і у жодного з львівських рестораторів чи блогерів.

Зрештою, виникає питання: а чи існує «Перша львівська хвойдарня» взагалі? Чи це якась дивна онлайн-акція?

За великим рахунком, провокації із поширенням фейкових новин у ЗМІ вже нікому не в новинку. Зрештою, навіть Школа журналістики УКУ вже вправлялась в умінні створення фейкових новин, які ЗМІ дійсно сприйняли за правду.

Не виключено, що сторінка "закладу" так само є фейковою, а весь галас у соціальних мережах - черговий майстерний експеримент.

ІА Дивись.info намагається з'ясувати усі деталі та зв'язатись із адміністраторами сторінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: