У Львові розповіли, як перевірятимуть потенційних суддів Верховного Суду

Претенденти на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду не зможуть стати учасниками конкурсу, якщо не подадуть електронної декларації.

Про це у коментарі журналістам під час Львівського регіонального судового форуму розповів секретар кваліфікаційної палати  Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка.

«Має бути проведена сукупність дій. Спочатку подання, розгляд документів і прийняття рішень про допуск до спецперевірки. Це будуть перевіряти відповідність диплому, медичну довідку, паспорт, громадянство. На певному етапі НАБУ отримає від нас списки кандидатів, які пройшли першу процедуру. Всі кандидати мають подати  електронну декларацію. Якщо її немає – кандидат не може стати конкурсантом», – розповів Станіслав Щотка.

За його словами, подавши декларацію, кандидат стає об’єктом моніторингу Національного агентства  з питань запобігання корупції.

«Така функція в них буде активна з 1 січня. Ну і висновок Громадської ради доброчесності. Після цього уже за результатами перевірки знову буде допуск. Якщо хтось «налажав», він не буде допущений до наступного етапу – іспиту, який матиме дві компоненти. Спочатку це буде  тестування на перевірку рівня знань і потім виконання практичного завдання,  після цього психологічний тест на рівень загального розвитку і психологічні особливості. Після цього ми вже виходимо на співбесіду з кандидатом. Паралельно буде збиратися суддівське досьє. Це статистика, як людина працювала чи це суддя, чи адвокат, чи науковець. За результатами співбесіди людина отримає відповідні бали і буде виведений рейтинг, де буде видно, хто достойний», – розповів секретар палати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: