У Львові розповіли, з кого набиратимуть нових суддів

Після відбору суддів у Верховний суд наступним етапом стануть апеляційні суди.

Після відбору суддів у Верховний Суд наступним етапом стануть апеляційні суди.

Про це у коментарі журналістам під час Львівського регіонального судового форуму розповів секретар кваліфікаційної палати  Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка.

«Багато суддів пішло із системи, з різних причин. На їхнє місце мають прийти інші люди, тому наступним етапом, думаю, буде проведення конкурсу в апеляційних судах, на заміщення посад суддів. До речі, закон дозволяє в ці суди заходити практикуючим адвокатам і науковцям. Паралельно спробуємо провести добір з споріднених професій, молоді, на участь у заміщенні посад суддів уже в перспективі місцевих окружних судів», – розповів Станіслав Щотка.

За його словами, у доборі також зможуть брати участь помічники суддів.

«Для  них буде невеликий бонус – вони спецперевірку будуть проходити не протягом 12 місяців, а дозволено Комісії визначити інший термін. Думаю, це буде в межах 70 днів. Зараз звільняються судді, і помічники – це патронатна служба, вони мають бути звільнені паралельно з суддями. Ми не повинні втратити цих людей, у багатьох випадках це професійні люди. Вони бачать роботу зсередини  і є підготовленими, треба дати їм шанс», – розповів секретар палати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: