У Львові створять Молодіжний симфонічний оркестр України

logo

11 – 12 грудня 2016 року у Львові оберуть тридцять найталановитіших музикантів, які стануть першими учасниками Молодіжного симфонічного оркестру України. Прослуховування відбудеться у Палаці Потоцьких, у ньому візьмуть участь 98 молодих музикантів зі всієї України.

Для участі у прослуховуванні 11-12 грудня попередньо було подано 166 заявок, середній вік учасників – 14-20 років, це учні звичайних та спеціалізованих музичних шкіл, музичних училищ та академій. Варто відзначити, що заявки подані з усіх куточків України, як з великих міст, так і маленьких сіл Львівської, Київської, Херсонської, Донецької, Івано-Франківськ ої, Хмельницької, Рівненської, Житомирської, Кіровоградської, Луганської, Дніпропетровсько ї, Полтавської, Запорізької, Закарпатської, Волинської, Одеської,Черкась кої та Сумської областей.

Створення Молодіжного симфонічного оркестру України відбувається у рамках фестивалю LvivMozArt та за сприяння Міністерства культури України та Бетховенського Фестивалю (м. Бонн, Німеччина), медіа-партнером проекту є Deutsche Welle.

«Deutsche Welle буде супроводжувати проект в Україні в якості медіа-партнера і співзасновника Бетховенського фестивалю. Ми раді надати у розпорядження проекту наші міжнародні зв’язки в області ЗМІ і культури», - зазначила кореспондент Deutsche Welle Анастасія Буцко.

За словами Оксани Линів, ініціатора проекту, диригента Баварської Державної опери, створення Молодіжного симфонічного оркестру – це унікальний подарунок для України. Молодим талановитим музикантам, і з боку України, і з боку Німеччини, відкривається чудова нагода попрацювати разом, провести час, насичений творчими подіями. Проект створення Молодіжного симфонічного оркестру – це унікальний музичний та людський досвід, адже це не просто знайомство з німецькими колегами, а можливість стати єдиним колективом.

«Федеративний молодіжний оркестр в якості національного молодіжного оркестру Федеративної республіки Німеччина об’єднує молодих людей з обох країн у віці від 14 до 19 років. Ми сповідуємо такі цінності, як відкритість, терпимість і діалог між культурами. Проекти в Китаї, Південній Америці, Тунісі, Мексиці та Туреччині показали нам, наскільки важливим є «будівництво мостів», які створюють молоді люди, об’єднані любов’ю до музики. Спільний оркестр з молодими українськими музикантами буде джерелом натхнення для обох сторін і, впевнені, сприятиме зближенню двох націй», - переконаний Зенке Лентц, керівник Федеративного молодіжного оркестру ФРН.

Нагадаємо, що у рамках участі у складі Молодіжного симфонічного оркестру України передбачено концертний тур Україною (Львів - Київ - Одеса - Харків) та Німеччиною (Бонн, Берлін) в серпні та вересні 2017 року разом з Федеративним молодіжним оркестром Німеччини. Молоді музиканти матимуть змогу грати в найпрестижніших концертних залах та вдосконалювати свою професійну майстерність під керівництвом доцентів з Берлінського філармонічного оркестру. Під керівництвом диригента Оксани Линів буде підготовлена програма, до складу якої увійдуть твори українських та німецьких класиків.

«Два фестивалі, які носять імена великих композиторів, Моцарта і Бетховена, планують спільний проект – створення Молодіжного симфонічного оркестру України. Це обіцяє стати подією високого мистецького рівня, - зазначає Найк Вагнер, голова Бетховенського фестивалю. - Ми дуже радіємо з того приводу, що наш фестиваль цього року звернеться до музичних традицій України, і таким чином це дозволить творчий обмін між молодими людьми двох країн – обмін, який виходить далеко за рамки суто музичні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: