В Україні започатковують громадянську кампанію «Закрий пельку Кремлю» (Відео)

331894

В Україні започатковують громадянську кампанію «Закрий пельку Кремлю», аби боротися з російською пропагандою.

В Україні започатковують громадянську кампанію «Закрий пельку Кремлю», аби боротися з російською пропагандою.

У зверненні з п'ятьма вимогами закликають політиків, журналістів, експертів і громадських активістів підтримати та поширити ці вимоги, щоб перетворити бойкот прокремлівських ЗМІ в Україні у справжній суспільний рух.

Кампанію започатковали політолог Михайло Басараб, журналістка Наталія Соколенко, політичний експерт Андрій Юсов, письменник Сергій Пантюк та правозахисник Олег Березюк.

«Ворог атакує нас не лише на окупованих територіях. Нині головна зброя проти нас - російська пропаганда в Україні. Ворог маніпулює економічними проблемами, використовує корумпованість влади і сіє тривогу.

Москва переконує наших людей, що ми – неспроможна держава. Кремлівські медіа в Україні сіють чвари й зневіру; нав’язують нам штучно створених демагогів і популістів. Вони активно реабілітують банду «регіоналів», яку досі чомусь не покарано.
Кремлівські медіа з українською пропискою заперечують російське вторгнення, звинувачують Україну у війні. Вони дискредитують українських військових і вимагають миру за будь-яку ціну. Кремлівська мережа псевдожурналістів підступно перетворює образу людей на політиків у злобу до Української держави.

У нас свої рахунки з владою і так званою елітою. Ми чудово розуміємо, як і коли вони прагнуть нас обдурити, які помилки робить. Але ми не дозволимо кремлівським пропагандистам зіштовхувати нас лобами, ширити ненависть до своєї країни.
Настав час припинити вторгнення у наші голови і душі. Дискусія без чітких фактичних і моральних меж неприпустима. Ми повинні дати відсіч російській інформаційній диверсії проти України.

Наші вимоги:
1. До українських ЗМІ: не надавати слова співучасникам злочинів проти Майдану, а також діячам, які не визнають факту збройної агресії Російської Федерації проти України, або називають війну “громадянською”.
2. До чиновників, політиків, активістів, експертів і журналістів: не розмовляти з медіа-структурами, які явно заперечують російське вторгнення, відверто пов’язані з Російською Федерацією або чиїми реальними власниками є посібники режиму Януковича. Це телеканали «Інтер», «112-й канал», «NewsOne», «Україна»; радіостанції «Вєсті», «Голос столиці», «Ера», станції холдингу «UMH group»; видання «Вєсті», «Сєгодня», «Корєспондєнт», «Forbes.Україна», «Комсомольская правда в Украінє», «Аргумєнти і факти в Украінє»; веб-сайт «Страна.ua», - а також усі пов’язані з названими ЗМІ веб-сторінки та сервіси.
3. До народних депутатів: створити міжфракційне об’єднання для політичної і законодавчої підтримки нашої ініціативи.
4. До комерційних і політичних рекламодавців: утриматися від розміщення реклами та спонсорства у згаданих вище ЗМІ.
5. До усіх громадян України: не дивитися, не слухати, не читати ворожі медіа - спеціально створені, щоб посварити нас із державою та між собою, щоби заплутати й залякати кожного з нас».
Закликаю долучитися до кампанії: "Закрий пельку Кремлю!" Пропонуємо Вам розіслати такі ж запрошення десяткам своїх друзів з-поміж політиків, журналістів, експертів, громадських активістів. Попросіть їх передати запрошення далі», - йдеться у зверненні громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: