Опорні школи мають вирівняти дисбаланс між якістю освіти у містах і селах - Хобзей

Міністерство освіти вважає, що опорні школи інструментом, який підвищить якість освіти у сільській місцевості.

Міністерство освіти вважає, що опорні школи  інструментом, який підвищить якість освіти у сільській місцевості.

 Про це у коментарі журналістам під час публічних слухань на тему: «Реформа середньої освіти у партнерстві з місцевим самоврядуванням»  у Львові заявив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

«Опорні школи - пріоритет в  роботі уряду. Його визначили не ми, освітяни, а мінрегіонбуд, тому що  відповідальність за створення опорних шкіл несуть місцеві громади, тобто ці рішення приймаються не в Києві, а на низовому рівні», - заявив Павло Хобзей. За його словами досвід діяльності опорних шкіл є позитивним.

«Є ініціатива як зверху, так і знизу. В якихось областях це робиться адміністративно - дали вказівку, що в кожному районі має бути по опорній школі, а в інших громади самі собі приймають рішення. Міністерство освіти вважає що опорна школа - це той інструмент, який підвищить якість освіти у сільській місцевості і вирівняє той дисбаланс, який ми сьогодні маємо між якістю освіти у міській і сільській місцевості. Чи ми  порівняємо результати ЗНО, чи повернемося до старішого моніторингового  дослідждення математично-природничих   досягнень учнів ТІМSS, яке в нас було в 2007-11 роках - ми бачили погану тенденцію, що цей розрив зростає. Тому і є в парламенті закон про освіту який має іншу ідеологію. Прийняття цього закону ми дуже очікуємо. Це базовий закон написаний через 20 років після нині діючого, за це час багато змінилося» - розповів заступник міністра.

Він також повідомив, що минулого тижня був представлений проект нових  стандартів освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: