П’ять способів досягти цілі. Поради бізнес-тренера

15423658_1710391889276086_325155564_n
Олексій Гоянюк

У Львові 10 грудня стартував Business Development Forum 2016. Під час події досвідчені спікери-бізнесмени та тренери ділилися з учасникам тонкощами ведення справ, планування фінансів, просування свого продукту на ринку тощо.

У Львові 10 грудня стартував Business Development Forum 2016. Під час події досвідчені спікери-бізнесмени та тренери ділилися з учасникам тонкощами ведення справ, планування фінансів, просування свого продукту на ринку тощо.

Одним зі спікерів на Форумі був Олексій Гоянюк — бізнес-тренер, експерт у питаннях управління собою в часі; підвищення особистої ефективності; профі у мистецтві продуктивності без стресу.

ІА Дивись.info занотувала найцікавіше з виступу фахівця та дізналася, як, на думку Олексія Гоянюка, правильно ставити цілі.

«Я часто чув від молодих, як правило, людей, що їх ціль – це придбати машину, чи придбати квартиру. Що я роблю, коли мені таке кажуть? Малюю, вирізаю і дарую їм. Бо це не ціль», — упевнений експерт.

Олексій Гоянюк

Олексій Гоянюк

Олексій Гоянюк пропонує п’ять критеріїв досягнення цілі:

  1. Виписати її.

Вам необхідно мати записану на папері конкретну ціль. Наприклад, якщо це будинок, то має бути записано, який це будинок, скільки він коштує, де він, яка площа, що всередині, скільки там кімнат, якого він кольору тощо.

Зараз цілі ставити більше, ніж на один рік, у принципі неправильно. Я раджу ціль ставити на один рік. Припустимо, бізнес. Ставити ціль у бізнесі більше, ніж на рік, не можна. Якщо людина ставить ціль на 5-10 років, вона і йде до цієї цілі стільки часу. Якщо ж на менше, вона і реалізує її швидше.

  1. Можливості.

Чи маєте ви можливості для досягнення цілі? Можливо, у вас не вистачає часу, можливо, грошей, можливо, є якісь інші моменти, які не дозволять вам досягнути цілі. Це треба проаналізувати. Якщо, наприклад, з десяти речей, які вам необхідні для її досягнення, немає двох, потрібно знайти людей, які б допомогли ці прогалини закрити.

У чому проблема? Люди ставлять собі ціль: хочу бізнес і через рік 100 тисяч доларів доходу, а можливостей у них для цього у принципі нема. Вони не знають якихось азів бізнесу, не знають, як будувати команду, не знають, як вести фінансовий облік, не знають, як наймати людей тощо. Але вони хочуть. Є бажання непереборне. І у принципі за рік можна постаратися це зробити, але потрібно розуміти, що дійсно необхідно для досягнення цієї цілі: кошти, зв’язки та інше.

  1. Упевніться, що це ваша ціль.

Часто буває так, що ціль поставлена тільки тому, що її хтось нав’язав. Наприклад, хтось сказав, що ви цього не зможете. І вам це не потрібно, але для того, щоби довести, що ви можете, ви витрачати усі сили. Це, у принципі, правильна позиція. Але наскільки вона правильна по відношенню до себе? Ви ж витрачаєте час і витрачаєте його дарма. Не завжди, але в переважній більшості. Зрештою, ви б могли займатися пріоритетними речами. Тому спочатку потрібно чесно відповісти на запитання: чи дійсно ця ціль ваша.

  1. Чи важлива вона?

Дайте відповідь на питання, чому для вас так важливо досягти цієї цілі. Якщо ви дасте на це питання чесну відповідь, у вас більше не буде виникати сумнівів, на кшталт: навіщо я це зараз роблю, навіщо я зранку прокидаюся та інше

  1. Візуалізованість

Наш мозок ділиться на дві половини. Але я ділю його на три частини: ліва, права і підсвідомість. Ліва відповідає за логіку, права — за творчість. Що заставляє нашу ліву частину думати? Імпровізація відповідає за праву, і вона заставляє праву частину рухатися. Таким чином виходить, що коли ви змушуєте праву частину працювати, вона дає сигнали у вашу підсвідомість, і дає варіанти вирішення проблеми у вашу ліву частину мозку. Часто буває так, що ви довго думаєте над чимось і у вас з’являється рішення. Раптово. Це воно і є. Візуалізація дуже важлива. Я її роблю кожні 20 днів.

img_5848

Нагадаємо, ІА Дивись.info — інформаційний партнер Business Development Forum 2016.

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: