Сьогодні в Україні проходять перші місцеві вибори у нові об’єднані громади

В Україні сьогодні, 11 грудня, проходять перші місцеві вибори у 41 об’єднаній територіальній громаді у 13 областях.

Як повідомляється на сайті Громадянської мережі ОПОРА, вибори проводяться у громадах Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської областей. З них три є міськими, 13 – селищними, 25 – сільськими громадами.

Голосування розпочалося о 8:00 і триватиме до 20:00.

Як повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, найбільша кількість об’єднаних громад – 7 – сьогодні обирає своїх голів на Вінниччині. «По п’ять об’єднаних громад пішли на перші вибори на Волині, у Запорізькій, Миколаївській і Чернігівській областях. На Херсонщині – голосують мешканці чотирьох ОТГ, на Дніпропетровщині – трьох, на Буковині – двох. По одній ОТГ обирають владу на Одещині, Полтавщині, Рівненщині, Тернопільщині та Харківщині», - уточнили у відомстві. За даними ОПОРИ, на вибори міських, сільських, селищних голів 11 та 18 грудня зареєструвалися 887 кандидатів, які змагатимуться за 184 посади.

Спостерігачі ОПОРИ відзначали проблеми із поінформованістю виборців про перші вибори у 184 об’єднаних територіальних громадах у різних регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: