У Краматорську поліція впіймала двох бойовиків

Краматорські поліцейські виявили двох місцевих мешканців, що чергували на блокпостах бойовиків.

Йдеться на сторінці Головного Управління Національної поліції в Донецькій області у Facebook.

Слідчий Краматорського ВП оголосив про підозру у скоєні злочину за ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України двом місцевим мешканцям.

Чоловіки під час окупації міста чергували на блокпостах бойовиків та проводили незаконний огляд транспортних засобів, а також виявляли громадян, що не підтримують ідеї псевдо-республіки.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів про причетність 40-річного та 48-річного мешканців Краматорська до незаконних збройних формувань. Молодший чоловік, до речі, вже маючий судимість, долучився до лав терористів в надії заробити грошей, чергував на блокпосту по вул. Совхозній з палицею у руках. Однак досить швидко зрозумів, що за таку «діяльність» йому загрожує реальна кримінальна відповідальність та втік від бойовиків і переховувався.

А 48-річний краматорчанин, з його слів, «пішов захищати родину», коли його покликали члени так званої «ДНР». Однак місцевий мешканець через деякий час відновив орієнтири поняття батьківщини, злякався відповідальності за скоєне та покинув лави бойовиків.

Наразі обидва бойовика співпрацюють зі слідством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: