Грібаускайте сподівається, що у 2017 році українці зможуть вільно подорожувати до Євросоюзу

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте сподівається, що у 2017 році громадяни України зможуть вільно подорожувати до Європейського Союзу та інших країн Шенгенської зони.

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте сподівається, що у 2017 році громадяни України зможуть вільно подорожувати до Європейського Союзу та інших країн Шенгенської зони, передає Уніан.

«Цього тижня буде зустріч Європейської Ради, яку в четвер я відвідаю, і спробую також бути корисною для вашої країни у знаходженні рішень для завершення (процесу) скасування віз. Принаймні, я сподіваюся, що це станеться наступного року, і потім українці отримають змогу вільно подорожувати до Європи», - заявила Грибаускайте.
У Європейському союзі неодноразово заявляли, що запровадження безвізового режиму між ЄС і Україною можливе тільки після затвердження в ЄС механізму його призупинення.

7 грудня Комітет постійних представників (COREPER) від імені Ради ЄС підтримав погоджений із Європейським парламентом компромісний текст про норму щодо перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх чинних угод із візової лібералізації. Угоду було досягнуто між Радою ЄС, Європарламентом і Європейською комісією того самого дня.
8 грудня профільний комітет Європейського парламенту з питань цивільних свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) схвалив компроміс, досягнутий між Європарламентом та Радою ЄС щодо механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму з третіми країнами.
У Представництві ЄС в Україні пояснили, що оскільки Комітет постійних представників підтвердив угоду від імені Ради ЄС, норму буде надіслано до Європарламенту для голосування в першому читанні; опісля її буде надано Раді ЄС для схвалення.
8 грудня доповідач Європарламенту з питання лібералізації візового режиму для України Марія Габріель закликала головуючу в Раді ЄС Словаччину якомога швидше розпочати тристоронні міжінституційні переговори (ЄП, ЄР та президентство) щодо надання Україні безвізового режиму, щоб проголосувати це питання на пленарному засіданні ЄП вже на початку січня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: