Мінекології представило проект стратегії поводження з відходами

Міністерство екології та природних ресурсів представило проект стратегії поводження з відходами, який стане основою для розробки регуляторної бази у даній сфері.

Про це інформує Уніан.

Про це повідомив заступник керівника Мінекології з питань євроінтеграції Микола Кузьо під час засідання робочої групи з розробки цього документа.
«Метою стратегії є узгодження національної політики та побудова плану (у сфері поводження з відходами - УНІАН), що дасть змогу спрямувати галузь у відповідність з європейськими принципами», - сказав він.
За словами Кузьо, стратегія охоплює наступні види відходів: тверді побутові, будівельні, небезпечні, промислові, відходи сільського господарства, електричні та великогабаритні відходи.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Едуард Кругляк під час засідання повідомив, що проект стратегії найближчим часом буде доопрацьовуватись з урахуванням думки громадськості, і потім документ буде винесено на затвердження в Кабінет міністрів і Верховну Раду.
«Ми в найкоротші терміни з Мінекології і Міністерством економічного розвитку і торгівлі її опрацюємо для того, щоб цей документ можна було розглядати на рівні уряду і Верховної Ради», - зазначив він.
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, відомство якого також входить у робочу групу, зазначив, що після прийняття стратегії має бути розроблений рамковий законопроект про поводження з відходами.
Асоційований директор департаменту енергоефективності Європейського банку реконструкції та розвитку, який брав участь у розробці стратегії, Сергій Масліченко сказав, що документ складається з наступних елементів: запобігання збільшенню відходів, повторне використання відходів, переробка, спалення і в останню чергу - вивезення відходів на звалища.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: