Насувається негода: мокрий сніг і ожеледь

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, в найближчу добу 12 грудня очікується зміна погодних умов – від невеликого до помірного мокрого снігу та снігу, місцями можливі сильні опади.

Часом налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, пориви 17 – 22 м/с, хуртовини.

Відтак, усіх учасників дорожнього руху просять бути максимально обачними і обережними на вулиці. Зокрема пішоходів – тепло одягатися і носити неслизьке, відповідне до погодних умов взуття. Також не ходити під розлогими деревами і триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Водіям слід пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно обирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Особливо обачними слід бути під час руху по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірне виникнення ожеледиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: