Розміри академічних стипендій будуть збільшені на третину, – Гройсман

Розміри академічних стипендій будуть збільшені на третину, зокрема, встановлюються підвищені розміри для відмінників та студентів, які навчаються за дефіцитними спеціальностями.

Про це інформує Уніан.

Про це на початку зустрічі зі студентами та викладачами Буковинського державного медичного університету у Чернівцях заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Наша пропозиція полягає у тому, щоби академічні стипендії були справедливо розподілені за участю студентського самоврядування. Ми передбачаємо збільшення стипендій – ті, хто отримував 800 грн, зараз закладаємо, що вони будуть отримувати не менш ніж 1100 грн, відмінник буде отримувати 1600 грн, а за вузькими спеціальностями, наприклад, інженер, буде отримувати трохи більш ніж 2000 грн», - розповів Гройсман.
Говорячи про те, який відсоток студентів будуть охоплені стипендіями, він зазначив, що є різні підходи: «Якщо ми будемо платити стипендію просто за навчання – це один підхід, якщо за успіхи у навчанні – це інший. І, звісно, ми маємо підтримати незахищених або стипендії соціального характеру. Моя думка – ті, хто навчається краще, мають отримувати більше», - зауважив прем’єр-міністр.

Як стало відомо раніше, Кабінет міністрів у проекті держбюджету на наступний рік пропонує збільшити видатки на виплату стипендій до 5,8 млрд грн.
Кабмін розділить стипендіальний фонд у 2017 році на дві частини, спрямувавши на виплату академічних стипендій кращим студентам 2,84 млрд грн, а на виплату соціальних стипендій студентам з малозабезпечених сімей – 2,98 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: