«Загасити не можна ігнорувати»: біля Соснівки продовжує горіти терикон

15439732_1346400208737876_4296243676829040699_n

Вже шістнадцятий місяць поспіль продовжує горіти терикон ВАТ «Львівська вугільна компанія» біля Соснівки. Народний депутат Олег Мусій оприлюднив свіжі фото з породного відвалу.

«Скільки було вже написано і сказано за півтора року про необхідність гасіння терикону біля Червонограда та Соснівки на майданчику збагачувальної фабрики, напевно, назбирається під сотню. І скарги до Нацполіції та до ГПУ, і численні мої та інших депутатів виступи у Верховній Раді, і численні рішення Кабміну та окремих міністерств. Навіть Уряд з вкрай обмеженого бюджету виділив своїм окремим рішенням 15 мільйонів. Численні наради у голів Львівської ОДА Синютки та Сокальської РДА Пелиха та їхні обіцянки якнайшвидше все вирішити і ліквідувати цю екологічну катастрофу на Сокальщині», – повідомив Олег Мусій.

Щоправда, він зазначив, що принаймні вдалося нарешті визначити, що відповідальними за стан території є саме ті керівники, які уповноважені Президентом цими територіями керувати (РДА та ОДА).

«І що маємо на сьогодні – доручення самого прем'єра далі ігноруються та не виконуються, чергове пустослів'я місцевих «відповідальних керівників», навіть гроші виділені з Держбюджету не вміють використати. І що найгірше – терикон палає та димить…» – додав нардеп.

Олег Мусій пообіцяв знову підняти питання палаючого терикону на нараді віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: