50 думок про Революцію Гідності: Я не розумію огульної «зради», яку періодично доводиться чути з вуст деяких патріотів, – Аміна Окуєва

15184012_1699519610363314_1723515081_o

ІА Дивись.info продовжує серію матеріалів із учасниками Революції Гідності, аби зрозуміти, які ідеї відстоював кожен із них і чи вдається реалізовувати ці ідеї зараз.

ІА Дивись.info продовжує серію матеріалів із учасниками Революції Гідності, аби зрозуміти, які ідеї відстоював кожен із них і чи вдається реалізовувати ці ідеї зараз.

Аміна Окуєва – доброволець, брала участь у боях на Сході України, українська громадська діячка, родом із Чечні.

15493949_1713225248992750_1622076750_n

Щоб взяти активну участь в Революції Гідності, у мене, крім суспільно-соціальних причин, були і особисті. Мій чоловік - Адам Осмаєв, на той час уже кілька років перебував у в'язниці за звинуваченням у замаху на Путіна.
У мене практично з самого початку Майдану були відчуття, що ми переможемо і виженемо ту злочинну владу. Але крім цього у мене були відчуття, яких тоді майже ні в кого не було, та й взагалі вони представлялися нереальними. Мені спочатку здавалося, що коли ми переможемо кремлівську маріонетку - Януковича, нам доведеться лицем до лиця зіткнутися з його господарями. Так воно і вийшло.

Читайте також: Майдан довів, що сукупність вчинків простих людей здатна змінювати хід історії, – Петро Задорожний

Щодо ситуації в Україні на сьогоднішній день можу сказати наступне. Думаю, що зроблено дуже багато позитивного. Звичайно, не все йде так гладко і так швидко, як нам би того хотілося, але позитивні зміни помітні, якщо тільки вперто не закривати на них очі. Не можна забувати і про те, що йде війна. Те, що вона в силу певних обставин називається «АТО», суть від цього не міняється: це класична, досить тривала, позиційна війна. Природно, що це не кращим чином впливає на всі сфери державної життєдіяльності і виснажує країну.
Крім цього, ясно, що трапляються і прорахунки і недоліки у внутрішній політиці - тих же кадрових призначеннях. Куди ж без цього, тим більше в країні, де щільно і грунтовно вкопалася «п'ята колона», оточена мішками грошей і кращими адвокатами ... Але боротьба з усіма цими негативними факторами йде і загальна тенденція мені особисто подобається.

Читайте також: Мені кінець осені завжди буде пахнути Майданом, – волонтерка Уляна Корицька
Шкода, що не всі успіхи українського уряду на різних рівнях адекватно висвітлюються і акцентуються перед народом. Розумію, що не все можна озвучувати, але все ж шкода ...Адекватну критику на адресу уряду я теж розумію. Але не розумію огульної «зради», яку періодично доводиться чути з вуст деяких патріотів. Особисто я не бачу на даний момент людини, яка реально мігла би стати президентом замість Порошенко і при цьому так само активно і грамотно вести політику, - як зовнішню, так і внутрішню. З внутрішньої складніше, звичайно, по ряду об'єктивних причин (та ж «п'ята колона», яка чинить опір не на життя, а на смерть).
Впевнена, що Майдан був єдино правильним кроком, і я дуже рада, що український народ цей крок зробив. І переміг. Тепер потрібно старанність, клопітка, часом, рутинна робота, щоб довести до логічного завершення і закріпити все ті досягнення, які кращі з українців завоювали своєю кров'ю. Для цього кожен з нас повинен намагатися робити все, що в його силах, - кожен на своєму місці. І тоді, впевнена, що скоро все буде добре, дасть Бог!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: