Генпрокуратура час від часу вставляє палки САП, – Холодницький

ГПУ не хоче віддавати повноваження слідства новоствореним органам, оскільки таким чином позбавить себе можливості впливати.

Про це у інтерв'ю LB розповів очільник  Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Прокуратура не хоче дотримуватися законодавчих норм щодо підслідності справ. Свого часу, я навіть приходив в ГПУ на численні наради щодо цього питання. Впевнений, там знають про порушення зі своєї сторони. Напевно, сьогодні вигідно так діяти», – вважає Холодницький.

Холодницький заперечує будь-які звинувачення щодо надмірного піару відомства. Як зазначає, Антикорупційна прокуратура не витрачає жодної копійки державних коштів на піар. Навіть не має своєї прес-служби. І щиро зізнається, що втомився від шквалу критики в ЗМІ і соцмережах.

«Мені дуже набридла вся ця балаканина в ЗМІ та Фейсбуці. Слідство любить тишу. На жаль, окремі законодавчі норми прописані таким чином, що зберегти її не завжди вдається. От наприклад, щодо доступу до судових рішень, де досить легко можна знайти інформацію, які процесуальні дії проводить НАБУ. І це перешкоджає його діяльності», - зауважує Холодницький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: